Moeilijke momenten

Halina Reijn voelt zich soms eenzaam: 'Verlang naar iets om voor te zorgen'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Halina Reijn voelt zich soms eenzaam: 'Verlang naar iets om voor te zorgen'
RTL

Het gaat Halina Reijn (48) voor de wind. Haar eerste Amerikaanse film 'Bodies Bodies Bodies' was een groot succes en binnenkort brengt ze een film uit met Nicole Kidman (56) en Antonio Banderas (63) in de hoofdrol. Toch kan het leven in New York af en toe ook heel eenzaam zijn, vertelt ze in de nieuwe 'LINDA.'.

"Ik trok me terug in mijn huis, stortte me volledig op mijn script"

Als Halina gevraagd wordt om Bodies Bodies Bodies te regisseren, besluit ze om naar New York te verkassen. Een tikkeltje rigoureus, maar daar heeft ze zo haar redenen voor. "Ik vond het in Amsterdam moeilijk om mijn sociale leven te vullen", zo legt ze uit, "omdat al mijn vrienden kinderen kregen en daardoor amper nog tijd hadden om af te spreken." 

In diezelfde tijd loopt haar relatie met Daniel de Ridder op z'n eind, dus het telefoontje voor Bodies komt voor haar als een 'welkome ontsnapping'.  

Halina Reijn regisseert nieuwe film met Nicole Kidman en Antonio Banderas in de hoofdrollen
Lees ook

Halina Reijn regisseert nieuwe film met Nicole Kidman en Antonio Banderas in de hoofdrollen

Halina komt er al snel achter dat het leven in New York ook heel eenzaam kan zijn. Amerikanen zijn van de strakke planningen en hebben weinig vrije tijd, zegt ze. "Dus werd ik hier inderdaad nóg veel eenzamer. Ik trok me terug in mijn huis, stortte me volledig op mijn script." 

Ze heeft inmiddels vrienden gemaakt die in hetzelfde schuitje zitten. "Ze zijn vrijgezel, hebben geen kinderen en leven volledig voor hun werk."

Hierdoor voelt Halina zich al aanzienlijk minder eenzaam, al begint het soms nog wel een beetje te kriebelen. "Ik verlang er zo erg naar, iets om voor te zorgen. Misschien is het wel omdat zo veel mensen hier eenzaam zijn, tachtig procent van de mensen die ik in New York ken, heeft een hond." 

Eerder vertelt Halina al aan ons dat ze dankbaar is dat haar film Bodies Bodies Bodies zo positief is ontvangen. 

Lees meer over
Halina Reijn