Pijnlijke herinneringen

Pestverleden Gaby Blaaser wordt opgerakeld in Vier Handen op een Buik

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© NPO/Screenshot Vier handen op een buik 27-8Pestverleden Gaby Blaaser wordt opgerakeld in Vier Handen op een Buik
RTL

In een nieuwe aflevering van 'Vier Handen op één Buik' staat Gaby Blaaser (38) de 20-jarige Larissa bij tijdens haar zwangerschap. Voor Larissa komt de zwangerschap als een grote verrassing, helemaal omdat ze de vader van het kindje nog maar net kent. Gaby zat eerder in een soortgelijk schuitje en kan zich dan ook goed in Larissa verplaatsen. De twee blijken uiteindelijk meer met elkaar gemeen te hebben dan verwacht.

"Ik herken het heel erg dat je op een gegeven moment aan jezelf gaat twijfelen"

Larissa werkte als trucker, maar kreeg rugklachten en moest stoppen met haar baan. Na onderzoek kreeg ze onverwachts nieuws: ze bleek in verwachting te zijn van haar eerste kindje. Hoewel Larissa de vader van haar kindje nog maar net kende, hoopte ze wel het avontuur met hem aan te gaan. Helaas dacht hij daar anders over. "Hij wilde dat ik abortus zou plegen, maar ik wist direct dat ik dat niet zou doen. Tot op de dag van vandaag heb ik niks van hem gehoord", zo legt Larissa uit.

Bij Gaby roept de situatie enige herkenning op, omdat zij zelf ook in verwachting raakte van iemand die ze nog niet goed kende. En de twee blijken nog iets met elkaar gemeen te hebben: ze zijn allebei vroeger heel erg gepest. Larissa werd gepest vanwege de wijnvlek in haar gezicht. Het pesten liep zó uit de hand, dat ze bijna voor een trein was gesprongen. Uiteindelijk moest ze uit huis worden geplaatst omdat ze een gevaar was voor zichzelf.

Denk je aan zelfdoding?

Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Gaby Blaaser openhartig over haar strijd tegen anorexia: ’Spangas heeft mijn leven gered’
Lees ook

Gaby Blaaser openhartig over haar strijd tegen anorexia: ’Spangas heeft mijn leven gered’

Haar verhaal brengt bij Gaby pijnlijke herinneringen naar boven. "Je gaat het toch bij jezelf zoeken als je wordt gepest. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was, dus ik ging afvallen. Uiteindelijk kreeg ik anorexia. Ik herken het heel erg dat je op een gegeven moment aan jezelf gaat twijfelen." Gelukkig kwam Gaby er bovenop en ook Larissa zit vandaag de dag een stuk beter in haar vel.

Toch blijkt er nog één ding te zijn dat Larissa moet overwinnen, namelijk prikangst. Tijdens het bevallen is het natuurlijk niet heel handig om zo’n angst te hebben en Gaby is dan ook vastberaden om Larissa hier vanaf te helpen. Ze gaat samen met Larissa naar een psycholoog voor zogeheten ‘exposuretherapie’. Ze krijgt Larissa uiteindelijk zo ver dat ze een naald aanraakt én in haar arm krijgt. 

Tijdens de bevalling blijkt dat de exposuretherapie heeft geholpen. Als Larissa wordt geprikt merkt ze er namelijk amper wat van. Sterker nog: ze geeft tijdens de bevalling geen kik. Iets waar haar moeder en Gaby erg trots op zijn. Ze bevalt uiteindelijk van een gezonde dochter genaamd Maeve. 

Vier Handen op één Buik is wekelijks om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Lees meer over
Vier handen op één buik