Don't shut me down

ABBA wil dat Trump stopt met gebruik van hits

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPABBA wil dat Trump stopt met gebruik van hits
RTL

De Zweedse popgroep ABBA eist dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump (78) geen muziek van ABBA meer speelt tijdens campagnebijeenkomsten. Dat schrijft de Zweedse krant 'Svenska Dagbladet' donderdag.

"Wij hebben samen met de leden van ABBA ontdekt dat er video's zijn uitgebracht waarin ABBA's muziek werd gebruikt tijdens Trumps evenementen en hebben verzocht deze onmiddellijk te verwijderen"

Volgens de krant werd in juli tijdens een verkiezingsbijeenkomst voor Trump in Minnesota het nummer 'The Winner Takes It All' gespeeld. Ook zouden er beelden zijn vertoond van Björn Ulvaeus en Benny Andersson die liedjes als 'Money, Money, Money' en 'Dancing Queen' zongen.

ABBA-icoon Björn Ulvaeus verrast cast Mamma Mia! The Party
Lees ook

ABBA-icoon Björn Ulvaeus verrast cast Mamma Mia! The Party

Platenlabel Universal Music reageerde in een verklaring aan Svenska Dagbladet. "Wij hebben samen met de leden van ABBA ontdekt dat er video's zijn uitgebracht waarin ABBA's muziek werd gebruikt tijdens Trumps evenementen en hebben verzocht deze onmiddellijk te verwijderen", aldus Universal Music.

ABBA is zeker niet de eerste groep of artiest die het afkeurt dat Trump hun muziek op campagnebijeenkomsten speelt. Onlangs was dat nog het geval bij onder anderen Beyoncé, Céline Dion en Foo Fighters.

Lees meer over
ABBA