Moordzaak

Truecrimeserie over beruchte Menendez-broers nu te zien op Netflix

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixTruecrimeserie over beruchte Menendez-broers nu te zien op Netflix
RTL

De opvolger van de succesvolle truecrimeserie 'Dahmer' is vanaf nu te zien op Netflix. 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' gaat over de broers Menendez, die in 1996 zijn veroordeeld voor de moord op hun ouders.

In Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story vertelt Netflix het waargebeurde verhaal van de Menendez-broers, die in 1996 veroordeeld werden voor de moord op hun ouders. De broers waren naar eigen zeggen jarenlang fysiek, emotioneel en seksueel misbruikt door hun ouders. Ze stellen hun ouders uit angst omgebracht te hebben.

Maar volgens het Openbaar Ministerie is er een heel ander motief: de broers zouden uit zijn op hun erfenis. Ondanks dat de broers hun levenslange gevangenisstraf uitzitten, houden ze hun motief tot op de dag van vandaag vol.

Netflix maakt opvolger van Dahmer-serie over beruchte Menendez-broers
Lees ook

Netflix maakt opvolger van Dahmer-serie over beruchte Menendez-broers

Net als Dahmer is ook Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story geschreven door Ryan Murphy en geregisseerd door Ian Brennan. Javier Bardem is gecast als vader José en Chloë Sevigny speelt moeder Mary Louise, die ook wel Kitty werd genoemd. Nicholas Alexander Chavez en Cooper Koch zijn in de serie te zien als Lyle en Erik Menendez.

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een van de best bekeken series op Netflix ooit. Hij vertelt het levensverhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die zeker zeventien mannen en jongens heeft gedood.

Lees meer over
Netflixserie