Gruwelijke moord

Netflix maakt opvolger van Dahmer-serie over beruchte Menendez-broers

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Netflix maakt opvolger van Dahmer-serie over beruchte Menendez-broers
RTL

De opvolger van de succesvolle true-crimeserie 'Dahmer' heet 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story'. De serie gaat over het waargebeurde verhaal van de broers Menendez die in 1996 zijn veroordeeld voor de moord op hun ouders, José en Mary Louise 'Kitty' Menendez. De serie is vanaf 19 september te zien bij Netflix.

Net als Dahmer is ook Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story geschreven door Ryan Murphy en geregisseerd door Ian Brennan. Javier Bardem is gecast als vader José en Chloë Sevigny speelt moeder Mary Louise, die ook wel Kitty werd genoemd. Nicholas Alexander Chavez en Cooper Koch zijn in de serie te zien als Lyle en Erik Menendez.

Netflix bezig met vervolg omstreden Jeffrey Dahmer-serie
Lees ook

Netflix bezig met vervolg omstreden Jeffrey Dahmer-serie

In de geruchtmakende moordzaak draaide het om de vraag wat de broers in augustus 1989 tot hun daad zette. Volgens het OM waren de jongens uit op het familiekapitaal, maar zelf hielden ze vol dat ze het deden uit angst voor een leven dat draaide om fysiek, emotioneel en seksueel misbruik door hun ouders. Lyle en Erik Menendez, die een levenslange gevangenisstraf uitzitten, houden het laatste nog altijd vol en er komen ook steeds meer bewijzen naar buiten die hun verhalen lijken te bevestigen.