Bevestiging

AVROTROS: 'Joost Klein is inderdaad meerdere keren lastiggevallen'

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
AVROTROS: 'Joost Klein is inderdaad meerdere keren lastiggevallen'
RTL

Zanger Joost Klein (26) is tijdens het Eurovisie Songfestival 'inderdaad meerdere keren lastiggevallen'. Dat stellen omroep AVROTROS en zijn management maandagavond in een reactie op de publicatie van delen van verslagen van de politieverhoren in de zaak van Joost. De Zweedse krant 'Aftonbladet' publiceerde maandagavond delen van de verhoren op haar website.

Uit de verhoren, die de politie afnam op de avond en nacht voor de finale van het Eurovisie Songfestival, blijkt dat de cameravrouw naar wie Joost een dreigende beweging maakte eerder in de week ook al een aanvaring met Joost had gehad. De zanger zou de vrouw toen hebben gevraagd te stoppen met filmen. Na dit incident zou het Nederlandse team volgens de vrouw excuses hebben gemaakt en hebben beloofd dat Joost gedurende het festival 'niet meer op deze manier zou reageren'. 

Zweedse krant: 'Joost Klein had eerder aanvaring met cameravrouw'
Lees ook

Zweedse krant: 'Joost Klein had eerder aanvaring met cameravrouw'

AVROTROS en het management van Joost willen niet ingaan op de vraag of het Nederlandse team na het eerste incident inderdaad excuses aan de vrouw heeft gemaakt. Ook willen zij niet zeggen of er toen, zoals Aftonbladet claimt, een toezegging is gedaan over het gedrag van Joost richting de vrouw.

Het onderzoek naar het incident is inmiddels stopgezet wegens gebrek aan bewijs, maar daarmee krijgt Joost helaas zijn finaleplek niet terug: 

Lees meer over
Joost Klein