Kijktip

Bizarre sciencefictionfilm Uglies is nu te zien op Netflix

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixBizarre sciencefictionfilm Uglies is nu te zien op Netflix
RTL

Goed nieuws voor sciencefictionliefhebbers, want op vrijdag 13 september is de film 'Uglies' op Netflix verschenen. Het verhaal speelt zich af in een wereld waar iedereen vanaf zestien jaar verplicht geopereerd moet worden, zodat er geen lelijke mensen meer bestaan. Joey King (25) vertolkt de hoofdrol.

De sciencefictionfilm vertelt het verhaal van Tally (Joey King). Zij staat op het punt om zestien jaar te worden en kan niet wachten tot het zover is. Ze krijgt namelijk dé schoonheidsoperatie die haar gaat omtoveren van een lelijk meisje naar een prachtige jonge vrouw. Bovendien krijgt ze na de operatie toegang tot een zogeheten 'high-tech paradijs', waar haar mooie dingen te wachten staan. Terwijl Tally op haar operatie wacht, verdwijnt een van haar beste vriendinnen. Hierdoor verandert alles en krijgt ze noodgedwongen andere inzichten over de maatschappij en de bijbehorende schoonheidsidealen. 

Kissing Booth-actrice Joey King is verloofd: 'Gelukkigste vrouw op aarde'
Lees ook

Kissing Booth-actrice Joey King is verloofd: 'Gelukkigste vrouw op aarde'

Uglies is gebaseerd op het gelijknamige boek van Scott Westerfeld uit 2005. De film is geregisseerd door Joseph McGinty Nichol, beter bekend als McG. Hij regisseerde ook Charlie's Angels en Terminator Salvation. De cast bestaat naast Joey King uit onder anderen Keith Powers, Chase Stokes en Brianne Tju. 

De film richt zich op liefhebbers van dystopische sciencefiction en avonturenfilms en past in het rijtje van films als Hunger Games en Divergente

Uglies staat sinds vrijdag 13 september op Netflix. De trailer bekijk je hieronder.

Lees meer over
Joey King