Sent from Iphoen

Baby Reindeer wint Emmy Award als beste miniserie

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
Baby Reindeer wint Emmy Award als beste miniserie
RTL

De Netflix-serie 'Baby Reindeer' heeft een Emmy Award gekregen als beste miniserie. De serie gaat over een man die door een vrouw wordt gestalkt. De serie is deels aan het leven van de maker, Richard Gadd (35), ontleend. Richard speelt ook de hoofdrol en schreef het script. Daarvoor kreeg hij ook een Emmy.

"Het is gefictionaliseerd en niet bedoeld om de werkelijke feiten weer te geven"

Fiona Harvey, een Schotse vrouw die beweert dat zij de inspiratie was voor Baby Reindeer, klaagde de Netflix in juni aan. Ze eiste een schadevergoeding van minstens 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro), meldden Amerikaanse media. Fiona stelt dat de serie op leugens berust en dat deze haar leven en reputatie ruïneert.

Netflix biedt Baby Reindeer-maker megabedrag voor nieuwe show
Lees ook

Netflix biedt Baby Reindeer-maker megabedrag voor nieuwe show

De streamingdienst liet eerder weten achter Richard te staan en de zaak 'krachtig' te zullen verdedigen. De komiek zelf stelde dat de serie 'geen documentaire' is. "Hoewel de serie gebaseerd is op mijn leven en echte gebeurtenissen en in de kern emotioneel waarheidsgetrouw is, is het geen letterlijk verslag van de gebeurtenissen en emoties die ik heb meegemaakt. Het is gefictionaliseerd en niet bedoeld om de werkelijke feiten weer te geven."