Smaakt naar meer

Netflix biedt Baby Reindeer-maker megabedrag voor nieuwe show

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Ed Miller/NetflixNetflix biedt Baby Reindeer-maker megabedrag voor nieuwe show
RTL

'Baby Reindeer' heeft Netflix een hoop succes opgeleverd, maar ook de nodige kopzorgen: de echte 'Martha' heeft de streamingdienst aangeklaagd voor 157 miljoen euro. Toch weerhoudt dit Netflix er niet van om opnieuw in zee te willen met de maker van de veelbesproken serie. Volgens 'The Sun' hoopt Netflix Richard Gadd (35) opnieuw te strikken voor 1,1 miljoen euro.

Als het aan Netflix ligt, begint Richard vandaag nog met een nieuwe show. "Netflix en Richard zijn momenteel aan het onderhandelen over de details van een contract, zodat hij weer zo snel mogelijk kan werken aan een nieuwe show", zo vertelt een bron aan The Sun. Het is niet duidelijk of de show een vervolg is op Baby Reindeer, of dat het een compleet nieuw verhaal zal zijn. 

Déze bekende actrice had bijna Martha in Baby Reindeer gespeeld
Lees ook

Déze bekende actrice had bijna Martha in Baby Reindeer gespeeld

Eén ding is wel zeker: het zal moeilijk zijn om het succes van Baby Reindeer te evenaren. De serie was vanaf het begin een grote hit en werd binnen een maand tijd al zo'n 54 miljoen keer bekeken. De serie is waargebeurd en draait om barman Donny, die op een avond de spraakzame Martha ontmoet. Hij biedt haar een gratis kopje thee aan, niet wetende wat hem te wachten staat. Martha zal hem hierna jarenlang op angstaanjagende wijze gaan stalken. De serie is gebaseerd op de ervaringen van de maker Richard, die in het echte leven werd gestalkt door Fiona Harvey.

Fiona was absoluut niet blij met de serie en sprak onlangs in de talkshow van Piers Morgan haar ongenoegen uit over de manier waarop ze is neergezet. Ook besloot ze Netflix aan te klagen voor maar liefst 157 miljoen euro. Volgens haar is de serie gebaseerd op een leugen en werd zij juist gestalkt door Richard.