Anna Drijver voelde zich 'geout' door journalist: 'Verdrietig en boos'
Anna Drijver (41) is, in de nieuwe editie van 'Nouveau', openhartig over de opvoeding van haar kinderen. Ze geeft aan vrijheid enorm belangrijk te vinden, maar dat bracht vorig jaar ook een kwetsbaarheid met zich mee, toen ze onverwachts 'geout' werd.
"Ik had liever zelf het moment gekozen om dat naar buiten te brengen"
De actrice is al jaren samen met Benja Bruijning en gelukkig voor haar staan ze er, qua opvoeding voor hun kinderen, hetzelfde in. "Dat is echt heel fijn. Wel vind ik soms dat hij te moeilijke woorden gebruikt. Dan hoor ik hem tegen onze dochter zeggen dat ze een drogredenering gebruikt. Heel grappig, maar daar heeft zij echt niks aan."
Daarnaast stellen ze ook duidelijke regels voor hun kinderen op en lukt het hun beiden om consequent te zijn. "De kinderen weten dat onze regels ook echt de regels zijn en dat ze van ons beiden hetzelfde antwoord op een verzoek krijgen. Wij zijn echt een team."
Naast de vrijheid die ze zowel in haar opvoeding als relatie nodig heeft, is Anna ook gesteld op haar privacy. Zo beleefde ze afgelopen jaar een moment van kwetsbaarheid, toen een journalist onverwachts naar haar hoortoestellen vroeg. "Ik had liever zelf het moment gekozen om dat naar buiten te brengen."
Tien jaar geleden kampte de actrice met een depressie en is ze in therapie gegaan. Op het moment dat het beter ging, had ze 'ook wel zin' om haar verhaal te delen, maar toen de journalist naar haar hoortoestellen vroeg, voelde ze zich 'geout'. "Ik wilde daar pas over praten als ik uit die allereerste fase van rouw was gekomen." Met het feit dat Anna hoortoestellen draagt, had ze het erg moeilijk. "Ik was heel verdrietig en boos en vond het stom en zielig voor mezelf en dat vind ik eigenlijk nog steeds", bekent ze.
Ondanks dat het voor haar lastig blijft, heeft ze in mei vorig jaar het bericht ook zelf naar buiten gebracht. 'Ik blijk alles iets zachter te horen (soms best chill!) dus daarom ben ik ze maar gaan dragen', schreef ze op Instagram. Hoewel ze eerst dacht dat hoortoestellen alleen voor opa's waren, vergelijkt ze het nu met naar een opticien gaan. 'Er zijn superveel mensen, ook kinderen en jongeren, die ze hebben. Dus die weten er veel meer van dan ik. Ik kom net kijken, maar ik heb nu al respect en meer begrip voor anderen met gehoorissues.'
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.