Thijs Boermans snapt slechte recensie restaurant Nonna: 'Wel goed dat het is gebeurd'

Thijs Boermans (28) opende vorig jaar zijn Italiaanse restaurant Nonna in Amsterdam. Hij kreeg naast positieve commentaren ook te maken met negatieve recensies. In de RTL Boulevard-serie Sterrenzaken blikt Thijs terug op de kritiek en vertelt hij wat hij heeft gedaan om de zaak te verbeteren.
"Soms moet je dat dan op een pijnlijke manier horen"
Thijs ziet de negatieve recensie die destijds in Het Parool verscheen als een leermoment. Daarin stond onder meer dat het restaurant mooi is, maar het eten tegenvalt. "Omdat je zoveel publiciteit hebt gekregen, is er ook een gigantisch verwachtingspatroon gecreëerd." De acteur snapt dat men bepaalde verwachtingen had van zijn restaurant. "Dat is geldig, dat vind ik echt."
De recensie in de krant werd breed uitgemeten in de media. Dat ging Thijs niet niet in de koude kleren zitten, maar hij gaf niet op en besloot met de kritiek aan de slag te gaan. "Als er dan een gerespecteerde recensent langskomt en er wat van vindt, dan kan je of heel trots zijn en dat niet als leermoment zien of je gebruikt dat als middel om een andere richting in te slaan."
Thijs benadrukt dat hij de kritiek van de recensent begreep, maar vindt dat het haar gesierd had als ze het 'iets minder subjectief en wat minder persoonlijk naar mij had gericht'. Aan de andere kant vindt de acteur dat hij het gezicht van de zaak is en de kritiek wel terecht was. "Ze heeft ook gewoon gelijk."
De acteur gebruikte de recensie om een aantal punten te veranderen. "We hebben een hoofdchef aangesteld die de enige driesterrenzaak in Nederland heeft gehad." De kritiek op zijn restaurant was nodig om te groeien. "Soms moet je dat dan op een pijnlijke manier horen, maar het is wel goed dat het is gebeurd", aldus Thijs.
Bekijk de hele video van Sterrenzaken hieronder.