HIP HIP

Rock on: zo viert koning Charles zijn 75e verjaardag

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesRock on: zo viert koning Charles zijn 75e verjaardag
RTL

Ruim een half jaar na zijn kroning zal koning Charles (74) op 14 november zijn 75e verjaardag vieren met goede vrienden en familie. Volledig uitgerust met thee, een zogenoemd 'rockchoir' en natuurlijk taart. Dit meldt royaltyjournalist Rebecca English van de Britse krant 'Daily Mail' op X.

Dit festijn wordt gevierd in Clarence House, een van de officiële Londense residenties van het Britse hof. Omdat de koning niet van grootschalige, extravagante feesten houdt, wordt het een intieme bijeenkomst van goede vrienden en familie - hoewel een rockkoor niet bepaald in het plaatje past van een bescheiden feestje. Verder zijn de genodigden volgens Daily Mail lokale bewoners die zijn voorgedragen door vrienden, familie en buren. 'Mensen werden voorgedragen als dank voor hun bijdragen aan de lokale gemeenschap.'

Wat we precies van dat rockchoir, ofwel rockkoor, kunnen verwachten? De kans op vliegende gitaren is klein: het lijkt erop dat het het Rock Choir betreft, een Brits koor maar liefst drie Guinness World Records op z'n naam heeft en hedendaagse nummers zingt.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Slapeloze nachten voor Koning Charles: 'Vreest voor onthullingen over vriendschap Prins Andrew en Jeffrey Epstein'
Lees ook

Slapeloze nachten voor Koning Charles: 'Vreest voor onthullingen over vriendschap Prins Andrew en Jeffrey Epstein'

Eerder deden geruchten de ronde dat prins Harry de uitnodiging van zijn vader niet had geaccepteerd. Een woordvoerder van prins Harry laat echter weten dat berichten over het weigeren van een uitnodiging van koning Charles onjuist zijn. Hij blijkt nooit een uitnodiging te hebben ontvangen. Alsnog zal Charles zijn jongste zoon moeten missen op zijn verjaardag.

Afgelopen september nodigde zijn vader hem uit op Balmoral om koningin Elizabeth een jaar na haar overlijden te herdenken. Prins Harry was destijds wel in het land, maar weigerde om langs te komen.

Lees meer over
Koning CharlesPrins Harry