À LA DIANA

Kate Middleton geprezen voor 'revenge dress' temidden van Endgame-drama

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKate Middleton geprezen voor 'revenge dress' temidden van Endgame-drama
RTL

Zeg je Britse royals, dan zeg je stiff upper lip. Je zult noch koning Charles (75), noch prins William (41) noch prinses Catherine (41) publiekelijk zien balen van de controversiële beweringen in het veelbesproken royaltyboek 'Endgame'. Sterker nog: Kate komt bij haar eerste verschijning sinds die ophef stralend voor de dag. En dat levert haar lof op.

"Ze wist dat alle ogen op haar gericht zouden zijn"

Charles, Camilla, William en Kate verschijnen deze week voor het eerst sinds de ophef rondom het boek Endgame. In de eerste druk van de Nederlandse vertaling van het boek over de spanningen tussen het koningshuis en prins Harry en Meghan wordt beweerd dat Charles en Kate zich racistisch hebben uitgelaten over hun zoontje. Dat nieuws haalt ook de Britse pers. 

Hoe de Britse royals daarop reageren? Door te doen waar ze goed in zijn: alsof hun neus bloedt. Op een bijzondere receptie op Buckingham Palace maakt Kate niet alleen indruk met haar tiara, die een van Diana's lievelingsexemplaren was, maar ook met haar jurk van de Britse mode-ontwerper Jenny Packham. 

Prinses Kate draagt opnieuw één van Diana's lievelingstiara's
Lees ook

Prinses Kate draagt opnieuw één van Diana's lievelingstiara's

De Daily Mail spreekt van een 'revenge dress', waarmee de Britse tabloid naar die ene wereldberoemde jurk van Lady Di verwijst. Op de dag dat Charles bevestigde een relatie met Camilla te hebben, verscheen de moeder van William en Harry in een little black dress die boekdelen sprak. 

En dat doet Kate volgens de Britten ook, maar dan op haar eigen manier: 'met een zorgeloze gezichtsuitdrukking' en dus de zachtroze, 'heel moderne' galajurk. "Ze straalt onder druk", klinkt het. "Ze wist dat alle ogen op haar gericht zouden zijn." 

Zo wordt er in het Verenigd Koninkrijk gereageerd op Endgame

Lees meer over
Prinses KateMeghan MarklePrins HarryBritse koningshuis