EINDSTRIJDBAAR

Prins Harry: 'Piers Morgan wist van telefoonhacking'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Harry: 'Piers Morgan wist van telefoonhacking'
RTL

Journalist Piers Morgan (58) was 'duidelijk op de hoogte van de telefoonhacking'. Dat zegt advocaat David Sherborne vrijdag in een verklaring die hij namens prins Harry (39) voorleest in de rechtbank. Het hooggerechtshof in Londen oordeelt vrijdag in de zaak van de prins tegen Mirror Group Newspapers (MGN) dat de hertog van Sussex slachtoffer is geworden van hacking. Hij krijgt een schadevergoeding van 140.600 pond (zo'n 163.000 euro).

De zaak gaat niet alleen gaat over het hacken, maar over 'systematisch en afschuwelijk gedrag gevolgd door doofpotaffaires', zo spreekt Sherborne namens de Britse prins. Directieleden van MGN, het juridische team en redacteuren als Morgan waren 'duidelijk op de hoogte' van het hacken van telefoons.

De prins spreekt van een 'gedenkwaardige overwinning' en 'een grote dag'.

Hooggerechtshof oordeelt: prins Harry slachtoffer van hacking, jarenlang afgeluisterd
Lees ook

Hooggerechtshof oordeelt: prins Harry slachtoffer van hacking, jarenlang afgeluisterd

Harry heeft de uitgever van de kranten Daily Mirror, Sunday Mirror en Sunday People aangeklaagd omdat de tabloids zijn telefoon zouden hebben afgetapt. Van de 33 besproken artikelen is bij vijftien artikelen sprake geweest van 'telefoonhacking' of 'andere onwettige informatievergaring', oordeelt het hof. MGN heeft 'onvoorwaardelijke excuses' aangeboden.

Op deze overwinning in de rechtbank na, is 2023 nou niet bepaald het jaar van Harry en Meghan: 

Lees meer over
Prins HarryPiers MorganMeghan MarkleBritse koningshuis