Niks te vieren

Huwelijksjubileum prins Harry en Meghan genegeerd door Brits koningshuis

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty Images Huwelijksjubileum prins Harry en Meghan genegeerd door Brits koningshuis
RTL

Voor prins Harry (39) en Meghan Markle (42) was het zondag een heugelijke dag, ze vierden namelijk hun zesde huwelijksjubileum. Het Britse koningshuis bleek iets minder in een feeststemming te zijn: op social media werd de mijlpaal genegeerd, net zoals ze eerder ook al met de verjaardag van prins Archie deden.

Bij eerdere verjaardagen van Archie werd nog wel uitgebreid stilgestaan door het Britse koningshuis. Zo plaatsten Kate en William en koning Charles voor zijn eerste verjaardag foto’s van hem op social media met daarbij hun felicitaties, maar sinds de verhuizing van Harry en Meghan naar de Verenigde Staten blijft het rondom alle mijlpalen van het stel angstvallig stil. De verjaardag van Archie werd in mei genegeerd en afgelopen weekend werd er ook niet stil gestaan bij de huwelijksdag van Meghan en Harry. 

Archewell Foundation van Harry en Meghan is 'achterstallig' verklaard
Lees ook

Archewell Foundation van Harry en Meghan is 'achterstallig' verklaard

Het lijkt er dan ook op dat de band tussen Harry en zijn familie nog steeds flink ontwricht is. Harry bracht onlangs een bezoekje aan het Verenigd Koninkrijk voor het 10-jarig jubileum van de Invictus Games, wat voor de perfecte gelegenheid was om ook een bezoekje te brengen aan zijn zieke verjaardag. Charles zou hem echter hebben laten weten dat zijn drukke agenda dit niet toeliet, waardoor Harry diep gekwetst zou zijn. 

Volgens de Britse columniste Petronella Wyatt – die ook een goede vriendin is van koningin Camilla – heeft de slechte band tussen Harry en Charles vooral te maken met prins William. Hij zou een verzoening tussen de twee in de weg staan. "Het is vaak William die moeilijk doet, en het is William die zijn vader ervan weerhoudt om zich echt met Harry te verzoenen", zo schreef ze onlangs in The Telegraph.

Lees meer over
Prins HarryMeghan Markle