Royal Games

Amalia met leden andere koningshuizen op tribunes bij de Spelen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAmalia met leden andere koningshuizen op tribunes bij de Spelen
RTL

Prinses Amalia (20) heeft maandagavond naar atletiekwedstrijden gekeken tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Dat deed de Nederlandse prinses van Oranje niet met haar ouders of één van haar zussen, maar met leden van andere koningshuizen.

Op foto's is te zien dat Amalia op de tribune zit met onder anderen de Spaanse koning Felipe. Ook de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia staan op de foto. Op een andere foto is te zien dat Amalia maandagmiddag ook heeft gekeken bij de paardensport.

Naar verluidt bracht Amalia in de avond ook nog een bezoek aan het Team NL Huis in de Franse hoofdstad. Daar zijn maandagavond weer een aantal atleten gehuldigd.

Rond 22.45 uur zat Amalia ook in het publiek, wederom met de Spaanse monarch Felipe, bij de finale van het 3x3 basketbal-toernooi voor mannen. Daarin speelde Nederland tegen Frankrijk en won de ploeg een gouden medaille. Amalia kreeg na de winst het shirt van één van de spelers en ging met ze op de foto. Die bekijk je hieronder.

Amalia samen met de medaillewinnaars© ANP
Amalia samen met de medaillewinnaars

Sifan Hassan won namens Nederland rond de klok van 21.30 uur zilver op de 5000 meter voor vrouwen. Het is niet bekend of Amalia toen nog in het publiek zat. 

Aan het begin van de Olympische Spelen ging Amalia al samen met haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, en haar jongere zus prinses Alexia naar meerdere wedstrijden. Daarbij moedigden zij de Nederlandse atleten aan.

Lees meer over
Prinses AmaliaOlympische Spelen