Korte Mette mee maken

Zoon (27) Noorse kroonprinses Mette-Marit gearresteerd om mishandeling

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesZoon (27) Noorse kroonprinses Mette-Marit gearresteerd om mishandeling
RTL

Hommeles in het Noorse koningshuis. Marius Borg Høiby (27), de zoon uit een eerdere relatie van kroonprinses Mette-Marit (50) is gearresteerd na een incident in Oslo wegens mishandeling. Dat melden meerdere Noorse media.

Bij het incident zou een vrouw lichtgewond zijn geraakt. De advocaat van Marius bevestigt tegenover de Noorse omroep NRK dat hij wordt beschuldigd van 'eenvoudige mishandeling'. Hij zegt ook nog niet te weten wat de volledige zaak inhoudt. Wel vraagt de raadsman om 'rust en privacy' voor zijn cliënt, zodat de politie 'haar werk kan doen'.

Marius heeft dertig uur in hechtenis gezeten en is maandagmiddag vrijgelaten. Er is een bloedtest bij hem afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van drank of drugs was. Het Noorse hof geeft vooralsnog geen commentaar op de zaak.

Omstreden relatie van zoon Noorse kroonprinses Mette-Marit gestrand
Lees ook

Omstreden relatie van zoon Noorse kroonprinses Mette-Marit gestrand

Het incident verklaart mogelijk waarom kroonprins Haakon, de man van Mette-Marit, dinsdag alleen verscheen bij de Olympische Spelen. Mette-Marit zou eigenlijk met hem meereizen naar Parijs, maar liet dinsdag verstek gaan.

Mette-Marit kreeg Marius met haar ex-partner Morten Borg. Marius was vier jaar oud toen zijn moeder met Haakon trouwde. In hun huwelijk kregen zij nog twee kinderen: prinses Alexandra en prins Sverre. Zij zijn dus Marius' halfzus en -broer.