NØØRSE BLIK

Omstreden relatie van zoon Noorse kroonprinses Mette-Marit gestrand

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @norahauklandOmstreden relatie van zoon Noorse kroonprinses Mette-Marit gestrand
RTL

Marius Borg Høiby (26), de oudste zoon van kroonprinses Mette-Marit (49) van Noorwegen, heeft gebroken met zijn controversiële vriendin en realityster Nora Haukland (26). Een grote opluchting voor het koningshuis, aangezien Nora onlangs betrokken is bij een cocaïneschandaal.

Het nieuws over hun relatiebreuk, die Nora bevestigt in het Noorse dagblad Verdens Gang, komt toch onverwacht. Niets wijst er de afgelopen tijd namelijk op dat de twee relatieproblemen hebben. Sterker nog: het koppeltje betrekt onlangs nog een eigen appartement in Frogner, een van de meest chique wijken in Oslo. Ook zouden er al vakantieplannen zijn gemaakt voor deze zomer.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Koning Willem-Alexander viert Koningsdag 2024 in Emmen
Lees ook

Koning Willem-Alexander viert Koningsdag 2024 in Emmen

Voor het Noorse koningshuis is de breuk in ieder geval een zegen. De omstreden realityster, die in 2020 het programma Love Island wint, brengt de koninklijke familie enkele maanden geleden namelijk is diskrediet als ze wordt gefotografeerd met een doorzichtig zakje met wit poeder in haar hand. Hoewel het kiekje slechts enkele seconden online staat, gaat het al snel viraal en wordt ze beschuldigd van het gebruiken van cocaïne.

Volgens de Noorse media is kroonprins Haakon Magnus woedend als hij de foto onder ogen krijgt. Het kiekje kan de koninklijke familie imagoschade bezorgen, aangezien Nora destijds bij hem woont in Skaugum, de officiële residentie van de kroonprins. Daar ligt de realityster overigens niet wakker van en in plaats van haar excuses aan te bieden, vertrekt ze halsoverkop samen met Marius naar Barbados.

Mette-Marit zelf, die in verwachting is van zoon Marius na een kortstondige relatie met een veroordeelde drugsdealer, is overigens ook niet onschuldig en weet wel hoe ze de bloemetjes buiten moet zetten. Zo experimenteert ze tijdens haar puberteit met drugs en gaat ze alle nachtclubs in Oslo af voordat ze Haakon ontmoet en onderdeel wordt van de koninklijke familie.

Als zoon Marius vier jaar oud is, trouwt Mette-Marit met de kroonprins en wordt haar zoon lid van de koninklijke familie, al heeft hij niet de titel van prins en zal hij nooit aanspraak maken op de troon. Sindsdien is er altijd veel aandacht in de media geweest voor de rebelse Marius en weten zijn slechte schoolresultaten en onstuimige liefdesleven vaak de krantenkoppen te halen. Vóór Nora heeft Marius namelijk vier jaar lang een relatie met Playboy-model Juliane Snekkestad. Vooral haar blote kiekjes op social media doen in die tijd veel stof opwaaien. 

In Nederland houdt ons koningshuis zich ondertussen met heel andere zaken bezig, zoals de veiligheid van Amalia. Tijdens de traditionele fotoshoot aan het begin van de zomervakantie vertelt Alexia supertrots te zijn op hoe haar zus met de dreiging omgaat. Bekijk het fragment hieronder:

Lees meer over
Koningshuis