Korte Mette mee maken

Mette-Marit alsnog op weg naar Olympische Spelen na arrestatie zoon

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesMette-Marit alsnog op weg naar Olympische Spelen na arrestatie zoon
RTL

Kroonprinses Mette-Marit (50) van Noorwegen is alsnog onderweg naar de Olympische Spelen. Eigenlijk zou ze eerder deze week al een bezoek brengen aan Parijs, maar toen werd haar zoon Marius Borg Høiby (27) plotseling gearresteerd.

Mette-Marit zou eigenlijk dinsdag met haar man, kroonprins Haakon, een bezoek aan de Olympische Spelen brengen. Ze besloot uiteindelijk toch thuis te blijven omdat haar zoon werd opgepakt voor een incident in Oslo. Haakon vertrok daarom alleen. Het televisiestation TV2 meldt dat de kroonprinses nu alsnog onderweg is om haar man te vergezellen.

Eerder deze week werd bekend dat Marius is gearresteerd vanwege een mishandeling waarbij een vrouw lichtgewond zou zijn geraakt. Zijn advocaat zei tegenover de Noorse omroep NRK dat Marius wordt beschuldigd van 'eenvoudige mishandeling'. De raadsman vroeg om 'rust en privacy' voor zijn cliënt, zodat de politie 'haar werk kan doen'.

Zoon (27) Noorse kroonprinses Mette-Marit gearresteerd om mishandeling
Lees ook

Zoon (27) Noorse kroonprinses Mette-Marit gearresteerd om mishandeling

Mette-Marit kreeg Marius met haar ex-partner Morten Borg. Marius was vier jaar oud toen zijn moeder met Haakon trouwde. In hun huwelijk kregen zij nog twee kinderen: prinses Alexandra en prins Sverre. Zij zijn dus Marius' halfzus en -broer.

Jeroen Snel denkt dat de gevolgen voor Marius mee gaan vallen: