Royal duties

Prinses Kate voor het eerst aan het werk na ziekte

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© EPAPrinses Kate voor het eerst aan het werk na ziekte
RTL

Prinses Kate (42) heeft dinsdag een vergadering bijgewoond van de stichting Early Childhood op Windsor Castle. Het is de eerste officiële meeting sinds haar kankerdiagnose. Het hof liet eerder doorschemeren dat Kate in november weer aan het werk zou gaan, maar de prinses lijkt haar taken nu al voorzichtig op te pakken.

"Hare Koninklijke Hoogheid hield vandaag een bijeenkomst"

Op X schrijft Cameron Walker, royaltydeskundige voor GB News, dat de prinses aanwezig was bij een vergadering voor de Royal Foundation of the Prince and Princess of Wales. 'Hare Koninklijke Hoogheid hield vandaag een bijeenkomst voor Early Childhood op Windsor Castle in haar rol als gezamenlijk beschermvrouwe van de Royal Foundation', zo valt er te lezen. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prinses Kate heeft chemotherapie afgerond: 'Ontzettend opgelucht'
Lees ook

Prinses Kate heeft chemotherapie afgerond: 'Ontzettend opgelucht'

Begin september maakte Kate in een persoonlijke video (zie hieronder) bekend dat ze haar chemotherapie heeft afgerond. Ze vertelde dat het afgelopen jaar 'ontzettend zwaar' was en dat ze voorlopig rustig aan moet doen. "De weg naar genezing en een volledig herstel is lang, dus ik moet elke dag nemen zoals hij komt."

Kate liet ook weten dat ze ernaar uitkijkt om weer aan het werk te gaan. De prinses neemt de komende maanden een paar publieke verplichtingen op zich. De vergadering van afgelopen dinsdag is daar dus één van.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In maart dit jaar kwam naar buiten dat Kate behandeld werd voor kanker. De ziekte kwam destijds aan het licht na een buikoperatie. 

De band tussen koning Charles en prinses Kate is alleen maar sterker geworden sinds er kanker bij hen werd vastgesteld:

Lees meer over
Prinses Kate