Hello USA!

Belgische prinses Elisabeth begonnen aan de universiteit van Harvard

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Belgische prinses Elisabeth begonnen aan de universiteit van Harvard
RTL

De Belgische prinses Elisabeth (22) is voor haar studie vertrokken naar de Verenigde Staten. Daar gaat ze aan de universiteit van Harvard de master Public Policy volgen. Op sociale media deelt het Belgische hof een aantal foto's van de dochter van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51).

Op de foto's die op sociale media zijn gedeeld, is de prinses te zien op de campus en draagt ze een casual outfit met een jeans en sneakers. 'Hello USA! Prinses Elisabeth is gestart met haar Master in Public Policy aan Harvard', schrijft het Belgische hof bij het bericht. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prinses Elisabeth afgestudeerd aan universiteit van Oxford
Lees ook

Prinses Elisabeth afgestudeerd aan universiteit van Oxford

Het is niet de eerste keer dat de prinses naar het buitenland gaat voor haar opleiding. Eerder deed ze al een bachelor in geschiedenis en politiek aan de universiteit van Oxford. Haar opleidingstraject staat volledig in het teken van haar toekomstige rol als koningin. Zo volgde ze ook een militaire opleiding, waarnaar ze de eed als officier aan de Koninklijke Militaire School van België aflegde. Ze volgde deze opleiding ter voorbereiding op een carrière als opperbevelhebber van het Belgische leger. 

Met haar opleidingstraject treedt Elisabeth in de voetsporen van haar vader. Koning Filip studeerde namelijk ook aan de universiteit van Oxford en behaalde daarna zijn masterdiploma in de politieke wetenschappen aan de Amerikaanse universiteit Stanford. 

Lees meer over
Prinses ElisabethKoning Filip van BelgiëKoningin Mathilde