Grote huurachterstand

Big Bazar erkent problemen: 'Geen gedwongen ontslagen'

Door RTL Z··Aangepast:
© ANPBig Bazar erkent problemen: 'Geen gedwongen ontslagen'
RTL

Koopjesketen Big Bazar heeft moeite om de lasten te dragen en erkent dat er problemen zijn met huurachterstanden. Volgens het bedrijf weten klanten het bedrijf echter nog wel te vinden en zullen er geen 'gedwongen ontslagen vallen.'

Dat zegt het bedrijf in een verklaring, na berichtgeving van RTL Nieuws over problemen. Big Bazar kan de huur voor meerdere winkels niet ophoesten en heeft het aan de stok met meerdere verhuurders vanwege grote betaalachterstanden.

Big Bazar kampt met forse huurachterstanden, panden ontruimd
Lees ook

Big Bazar kampt met forse huurachterstanden, panden ontruimd

De rechtbank in Alkmaar veroordeelde Big Bazar vorige week tot een betaling van ruim 89.000 euro aan achterstallige huur voor twee panden in Schagen en Wormer. Die panden moet het bedrijf ook binnen een maand verlaten en bezemschoon opleveren. 

Volgens Big Bazar kwam er niemand van het bedrijf bij de zaak opdagen, vanwege 'een fout in de agendering'. Het bedrijf wil verder geen commentaar geven.

Oplossing

"De bedoeling was tot een voor beide partijen passende oplossing te komen. Big Bazar kampte daar inderdaad met een huurachterstand. Er zullen echter geen gedwongen ontslagen vallen", aldus het bedrijf in de verklaring.

Big Bazar zegt ook moeite te hebben om de gestegen lastendruk te dragen, mede door de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne, waardoor de inflatie opliep en veel kosten zijn gestegen. Consumenten besteden bovendien minder in de 122 winkels.

In kosten snijden

Het bedrijf noemt ook de hoge huren en langjarige contracten problematisch. Er zouden gesprekken worden gevoerd met verhuurders om daar beweging in te brengen.

Het bedrijf zegt bovendien maatregelen te nemen om in de kosten te snijden. Welke dat zijn, is niet duidelijk.

Lees meer over
Big Bazar