Bedrijven

Big Bazar gaat flink uitbreiden: van 120 naar 170 winkels

Door RTL Z··Aangepast:
© ANPBig Bazar gaat flink uitbreiden: van 120 naar 170 winkels
RTL

Koopjeswinkel Big Bazar groeit met zo'n 50 vestigingen. De winkelketen neemt zijn intrek in zo'n 50 panden waar tot voor kort de failliete concurrent Op=Op Voordeelshop in zat.

Volgens eigenaar Michiel Witteveen heeft Big Bazar meer winkels nodig om 'structureel winstgevend' te worden. Dat zegt hij maandag in een interview met het Financieele Dagblad (FD).

250 tot 300 banen

Jeanine Holscher, algemeen directeur van Big Bazar: "Wij zijn verheugd dat we kunnen uitbreiden met een groot aantal winkels op uitstekende locaties. Dit is een eerste zichtbare stap voorwaarts na de overname van Blokker Holding door Michiel Witteveen."

Verder zegt ze dat de nieuwe Big Bazar-filialen werkgelegenheid bieden aan 250 tot 300 werknemers.

Concurrentie met Action

Witteveen is sinds kort de nieuwe eigenaar van Blokker Holding, het moederbedrijf van ketens als Blokker, Marskramer en Big Bazar. Met die laatste koopjesketen wil hij vooral de concurrentie aangaan met discounter Action, vertelt hij.

Hij merkt dat Big Bazar een voordeel heeft ten opzichte van Action. Die laatste keten is als Europese partij 'te groot voor de partijenhandel die wij bij Big Bazar goed kunnen gebruiken'. Big Bazar kan kleinere restpartijen verkopen die Action laat liggen.

Michiel Witteveen koopt Blokker en Big Bazar: wie is hij?
Lees ook

Michiel Witteveen koopt Blokker en Big Bazar: wie is hij?

Witteveen neemt voor de uitbreiding 50 van de 130 winkels van het failliete Op=Op Voordeelshop over. 

De voormalig directeur van Blokker kocht het moederbedrijf op 1 april dit jaar. Witteveen kreeg toen een niet gespecificeerd miljoenenbedrag mee van de familie Blokker, dat bedoeld is om de gelijknamige winkelketen er weer bovenop te helpen. De uitbreiding van Big Bazar wordt niet betaald uit die pot.

Lees meer over
Blokker HoldingBlokkerBig BazarOp=Op Voordeelshop