Bedrijven

'Blokker wil naar de beurs met spaarzegelsysteem'

Door RTL Z ··Aangepast:
© ANP'Blokker wil naar de beurs met spaarzegelsysteem'
RTL

Michiel Witteveen wil met Blokker naar de beurs. Die beursgang zou over drie jaar moeten plaatsvinden.

Dat zegt Witteveen in een interview met het Financieele Dagblad. Hij presenteert daarin een plan waarbij de klanten zegeltjes sparen om aandeelhouder te worden. 

Het is weer eens wat anders. Niet sparen voor messen, pannen, glazen of handdoeken, maar voor aandelen Blokker. Volgens Witteveen hoort dat bij het imago van de zaak. Hij kwam op het idee doordat hij bij de overname steeds hoorde dat blokker 'van ons allemaal' is. 

Eigenaar Blokker koopt Intertoys terug van Portugezen
Lees ook

Eigenaar Blokker koopt Intertoys terug van Portugezen

Daarnaast denkt hij dat zo’n systeem zorgt dat mensen trouw blijven aan de winkel, omdat ze er aandelen in hebben. Witteveen wil het complete Witteveens Mirage Retail Group in zijn geheel naar de beurs brengen. Daaronder vallen Blokker, Intertoys, MaxiToys en Big Bazar. 

"Het is heel complex om zoiets op te tuigen", zegt beurscommentator Hans de Geus. "En het is ook wel prettig als een bedrijf winst maakt." 

Eerst winstgevend worden

De afgelopen jaren liep Blokker flinke verliezen. De keten ging een paar keer door een fikse reorganisatie, maar vooralsnog is het bedrijf niet winstgevend. In 2017 werd er nog een recordverlies gedraaid. Meer dan honderd winkels werden gesloten. Witteveen verwacht dat Blokker over anderhalf tot twee jaar winst maakt. 

Analist Jos Versteeg van InsingerGillissen is vooral benieuwd op welke koers de aandelen worden uitgegeven. "Dat zal toch wel heel laag moeten zijn. Het klinkt leuk voor klanten, het is een leuke commerciële stunt, maar ik zie het niet direct gebeuren." 

Lees meer over
Michiel WitteveenBlokkerBlokker HoldingBeursgangEffectenbeurs