Bedrijven

Geen corona-excuus meer nodig voor uitstel belasting betalen

Door RTL Z··Aangepast:
© ANPGeen corona-excuus meer nodig voor uitstel belasting betalen
RTL

Ondernemers hoeven geen verklaring meer aan de Belastingdienst te sturen als zij deze vragen om uitstel van betaling. Wie bang is in de financiële problemen te komen vanwege de coronacrisis, kan drie maanden of langer uitstel krijgen van het betalen van belastingen.

Het kabinet besloot vorige week al tot die maatregel, en versoepelt de regels voor het aanvragen ervan nu. Als ondernemers de belastingdienst vragen om hulp, zet de fiscus het innen van belasting meteen stil. Het gaat om de inkomsten- en vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen. 

Ondernemers krijgen geen boete, en als drie maanden niet lang genoeg is kan om langer uitstel gevraagd worden, schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën, D66) aan de Tweede Kamer

Tientallen miljarden aan steun

De coulance bij het innen van belastingen is een van de vele economische noodmaatregelen van het kabinet. Het belangrijkste is een noodfonds waar bedrijven uit gecompenseerd kunnen worden voor de lonen die zij aan hun thuiszittende personeel betalen. 

Daarnaast is de overheid soepeler met het garant staan voor leningen aan bedrijven en krijgen zelfstandigen en mensen met een nul-urencontract voor tenminste drie maanden een bijstandsuitkering. 

Crisismaatregelen: dit ligt er klaar voor zzp'ers en andere ondernemers
Lees ook

Crisismaatregelen: dit ligt er klaar voor zzp'ers en andere ondernemers

Lees meer over
Hans VijlbriefMinisterie van FinanciënBelastingdienstBelastingaangifteBelastingOmzetbelasting / BTWCoronavirusOndernemersCovid-19