Het Enige Nederlandse Alternatief

'Nieuw initiatief HEMA-fans wil aansluiten bij grote bieders'

Door RTL Z··Aangepast:
© Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP'Nieuw initiatief HEMA-fans wil aansluiten bij grote bieders'
RTL

Een nieuwe poging van betrokken Nederlanders om een belang te krijgen in winkelketen HEMA: Het Enige Nederlandse Alternatief (Hena) wil miljoenen euro's ophalen bij particuliere en professionele beleggers.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD). Vandaag start een fondsenwervingscampagne. HENA mikt op mensen en instellingen die de winkelketen een warm hart toedragen. Deelnemen kan vanaf 10 euro.

Deze zomer bracht het burgerinitiatief al een bod uit op heel HEMA. Ingewijden vertellen aan de krant dat HENA uit het verkoopproces werd gezet omdat het geen geld had op het moment van de bieding.

'Bod van We Love Hema en Hou De Hema op warenhuisketen is kansloos'
Lees ook

'Bod van We Love Hema en Hou De Hema op warenhuisketen is kansloos'

'Liefdeloze investeerders'

De oprichters, onder wie Eerste Kamerlid Mei Li Vos (PvdA), willen zich nu aansluiten bij een van de twee overgebleven bieders. Het idee is dat HENA een minderheidsbelang neemt.

Ze willen zo voorkomen dat HEMA weer in handen komt van een 'liefdeloze investeerder' die alleen maar uit is op geld, zegt Vos tegen de krant. Volgens haar moeten de belangen van de werknemers en de klanten weer voorop komen te staan.

'Geen verre avonturen'

HENA komt voort uit twee eerdere initiatieven om HEMA te kopen: WeLoveHema en HouDeHema.

HEMA zou zich meer op de thuismarkt moeten richten, voordat het begint in landen als Dubai en Mexico, vinden de initiatiefnemers.

HEMA opende onlangs een webwinkel in Mexico.

Lees meer over
HEMADetailhandelRetail