Bezorgdruk groeit verder

1,7 miljoen pakketten per dag voor PostNL: 'Stuur retour in 2021'

Door RTL Z··Aangepast:
© ANP1,7 miljoen pakketten per dag voor PostNL: 'Stuur retour in 2021'
RTL

De bezorgers van PostNL zijn inmiddels goed voor 1,7 miljoen pakketten per dag. De sluiting van winkels heeft gezorgd voor een verdere toename van de bezorgdruk, zegt het bedrijf. Consumenten kunnen daarom beter wachten met retourzendingen tot 7 januari.

Begin deze maand stond de teller bij PostNL nog op 1,5 miljoen pakketten per dag. Het is normaal al de drukste tijd van het jaar, maar het coronavirus en de lockdownmaatregelen gooien meer olie op het vuur. We bestellen onze boodschappen massaal online.

Het is nog maar de vraag of al die kerstcadeaus op tijd bezorgd worden

'Passen en meten'

Volgens PostNL is de bezorgcapaciteit van het bedrijf flink opgeschaald en zijn er maatregelen genomen om de stroom beheersbaar te houden. 'Extra ritten, wagens en slim passen en meten.' 

Maar die 1,7 miljoen is ook het maximale om de veiligheid en gezondheid van werknemers te garanderen, zegt PostNL. Veel chauffeurs zijn overwerkt en bekaf, zo bleek eerder uit een rondgang van RTL Z.

Pakketbezorgers vrezen winkelsluiting: 'Bekaf en overwerkt'
Lees ook

Pakketbezorgers vrezen winkelsluiting: 'Bekaf en overwerkt'

Minder pakketten ophalen

Het is te druk, daarom besloot PostNL deze maand om minder pakketten op te halen bij webwinkels. Dat blijft voorlopig zo, zegt het bedrijf. Ook bij de postpunten waar ondernemers pakketten kunnen aanleveren is er minder capaciteit.

En daar hebben webwinkeliers zoals Bol.com en Blokker last van. In in het distributiecentrum van Blokker bleven 18.000 pakketjes achter. Daarom begon het bedrijf een eigen bezorgdienst. Ook andere bedrijven deden dat al.

'Wacht met retour'

PostNL zegt alle medewerking nodig te hebben van webwinkels en consumenten om alles te kunnen bolwerken. “We vragen consumenten om retourzendingen vast te houden tot 7 januari”, zegt Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL.

Daarover wordt ook overlegd met webwinkels. Bovendien wordt er gesproken over het openen van extra afhaallocaties, daarover moet later meer duidelijk worden. 

Lees meer over
PostNLPostWebwinkelRetail