Roelofarendsveen

Drive-infestival: niet dansen, geen drank, wel dj's

·Aangepast:
© A4drive-in.nlDrive-infestival: niet dansen, geen drank, wel dj's
RTL

Lekkere muziek, gezellig sfeertje, je geliefde naast je. Veel mensen zullen in deze coronatijden dromen van een dagje naar een festival. In oktober kan dat weer in Roelofarendsveen, maar dan wel in de auto, zonder drank en zonder te dansen.

Is het dan nog wel een festival? "Ja", zegt organisator Tony Jongkind. "We hebben een groot parkeerterrein waar we normaal gesproken auto's voor Schiphol parkeren. Maar het behoeft geen uitleg dat die wereld nu stil ligt."

Trouwceremonie op een scherm: Femke en Tim hadden een drive-inbruiloft
Lees ook

Trouwceremonie op een scherm: Femke en Tim hadden een drive-inbruiloft

En dus bedacht hij een andere bestemming voor het terrein. "We organiseren sinds deze zomer drive-inbioscopen en zijn daar later ook bands aan toe gaan voegen."

Podium

Nu zijn er ook dj's aan toegevoegd en noemt de organisatie het een drive-in festival. De dj's staan op een podium en zijn via een groot scherm door het publiek te zien. Via de radiofrequentie in de auto kunnen bezoekers meeluisteren.

"Het is de bedoeling dat iedereen in de auto blijft en het is zeker niet de bedoeling dat er gedanst wordt." Ook drank en drugs zijn uit den boze.

Controle

"We zijn helemaal coronaproof. We verkopen geen drank en we vragen mensen bij de ingang of ze drank bij zich hebben. We mogen niet in de auto kijken maar er is wel een toegangscontrole door beveiligers."

Het festival vindt plaats op 24 oktober.

Lees meer over
Coronacrisis in NederlandMuziekfestivalDans