Sport

Toeschouwers genoten van drive-intoernooi: 'Claxonneren bij iedere 180!'

Door RTL7 Darts··Aangepast:
© Twitter/@biancie21Toeschouwers genoten van drive-intoernooi: 'Claxonneren bij iedere 180!'
RTL

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld maakten woensdag hun opwachting op een uniek darttoernooi. De twee Nederlanders speelden met Max Hopp en Dimitri van den Bergh op het Hannover Drive In Darts Gala. De toeschouwers genoten van het toernooi.

Het Hannover Drive In Darts Gala is een toernooi dat alleen te bezoeken was met de auto. Fans met een kaartje parkeerden hun auto op een terrein van Autokultur Hannover en keken zo coronaproof naar de wedstrijden. Bianca was een van de vele toeschouwers in Duitsland.

Kaartje

"Mijn man en ik zijn allebei dartsliefhebbers, maar we zijn niet dol op grote mensenmassa's. We kijken dus altijd op tv. Deze drive-in versie was een hele mooie comfortabele manier voor ons om live darts te zien", zegt ze tegenover RTL7 Darts. "Van Gerwen en Van Barneveld stonden ook nog in de line-up dus toen hebben we kaartjes gekocht."

Na een reis naar Hannover kwam Bianca op een ruim opgezet plein. "Op een deel van het terrein was een slingerende rij voor de auto's gemaakt. Bij aankomst werd je ticket gescand en daarna werd je naar je parkeerplaats gewezen. Wij hadden een VIP-ticket en stonden daarom bijna vooraan voor het podium."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Wassen

Met een VIP-ticket mocht Bianca niet alleen genieten van de wedstrijd op het podium, maar werd ook haar auto gewassen door een van de vier darters. "Max Hopp heeft mijn voorruit gewassen, maar ik denk niet dat hij zijn werk ervan moet maken", vertelt ze met een knipoog. "Maar de interactie is wel leuk. Ze deden het twee aan twee. Michael met Raymond zoals jullie gezien hebben in de video met het waterballet en Hopp met Van den Bergh."

Van Gerwen gooit emmer water over Van Barneveld heen
Lees ook

Van Gerwen gooit emmer water over Van Barneveld heen

Claxonneren

Nadat alle toeschouwers een schone ruit had, begon het toernooi met wedstrijden tegen de bekende Duitse handballers Timo Kastening en Sven-Soren Christoffersen. Hoewel zij maar een leg hoefden te winnen, verloren ze van respectievelijk Van Gerwen en Hopp. "Weet je zeker dat je links bent?", vroeg Van Gerwen toen hij de eerste worp van Kastening zag. "Ik hoop het, maar normaal kijk ik naar je terwijl ik bier drink. Ik speel niet vaak", antwoordde de Duitser.

De toeschouwers konden de wedstrijden volgen op een groot scherm naast het podium en bij een 180'er werd er niet hard geschreeuw, maar geclaxonneerd. "Bij elke hoge score en finish ging natuurlijk iedereen los en het gebeurde ook regelmatig om spelers uit de concentratie te halen. Van Gerwen jutte dat nog extra op. Hij vond het lachen allemaal."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Van Gerwen wint

Van Gerwen bleek uiteindelijk ook de beste in Hannover. De Nederlander versloeg Max Hopp in de finale van het toernooi en gooide ondanks de omstandigheden goed. "Hij was verreweg de beste", vertelt Bianca. "Het was natuurlijk in de openlucht, beetje wind en vooral zon op het podium, maar hij stond naar de omstandigheden echt prima te gooien. Zeker zijn eerste potje tegen Dimitri. Daar gooide hij nog even 164 uit, niet verkeerd!"

Lees meer over
Darts