Relatie beëindigd

Marco en Leontine Borsato uit elkaar

Door RTL Nieuws / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarco en Leontine Borsato uit elkaar
RTL

Marco en Leontine Borsato hebben een punt gezet achter hun relatie. Dat heeft het management van de zanger laten weten aan RTL Boulevard.

De geruchten van een mogelijke scheiding gingen al een tijdje. Tegenover RTL Boulevard ontkende het stel dat er iets aan de hand was. In januari werd bekend dat de 53-jarige zanger met een burn-out thuis zit.

Hij laat nu op Facebook weten: "Na een huwelijk van meer dan twintig jaar hebben we met pijn in onze harten besloten om uit elkaar te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven. We vragen iedereen om ons en de kinderen rust en privacy te geven om dit te kunnen verwerken."

Onder het vergrootglas

Nadat naar buiten was gekomen dat Marco Borsato een affaire had gehad met pianiste Iris Hond, kwam de relatie van de Borsato's onder een vergrootglas te liggen. Ze bestempelden scheidingsgeruchten als onzin en Leontine Borsato zei in het tijdschrift Linda: "De affaire hebben we achter ons gelaten. Het was bovendien tien jaar geleden."

De affaire zou ervoor gezorgd hebben dat hun relatie sterker werd. "Het heeft ons gebracht dat we met elkaar verder wilden", zei Leontine Borsato.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Leontine Borsato: 'We hebben affaire achter ons gelaten'
Lees ook

Leontine Borsato: 'We hebben affaire achter ons gelaten'

Hét showbizzkoppel

Marco en Leontine Borsato zijn al jaren hét showbizzkoppel van Nederland. Voor het stel was het zo'n 23 jaar geleden liefde op het tweede gezicht. Leontine vertelde ooit in een interview met Libelle dat ze allebei nog in een relatie zaten toen ze elkaar leerden kennen.

Bij de tweede ontmoeting waren ze allebei weer vrijgezel en sloeg de vonk écht over. Dat het meteen raak was, blijkt wel uit het feit dat Marco na drie maanden al op één knie ging. Op 22 mei 1998 gaven ze elkaar het jawoord. 

In november 1998 werd zoon Luca geboren, in 2001 zoon Senna en in 2002 dochter Jada.

Naast hun huwelijksperikelen maakten de Borsato's de afgelopen jaren nogal wat mee. Zo ging The Entertainment Group, de productiemaatschappij waarvan Marco mede-eigenaar was, in 2009 failliet. Borsato bleef met een miljoenenschuld zitten, maar krabbelde weer op.

Poliep op stembanden

In juli 2011 werd een poliep gevonden op zijn stembanden. De zanger onderging een geslaagde operatie. Borsato's gezondheid was begin 2014 weer groot nieuws, toen hij bekendmaakte te zijn getroffen door een TIA.

Nadat hij vorige maand het nieuws van zijn burn-out had bekendgemaakt, verdween de zanger uit de publiciteit. Hij maakte zijn agenda leeg, terwijl hij voor dit jaar juist grootse plannen op stapel had staan. Hij wilde vieren dat hij dertig jaar in het vak zit en zei daar een paar maanden geleden over: "Ik heb ongelooflijk veel leuke en bijzondere plannen want ik laat zoiets natuurlijk niet zomaar voorbijgaan."

Lees meer over
Marco BorsatoLeontine BorsatoLink in bioRelatie