let's dance!

Stefania werkt met 'green screen-techniek' tijdens optreden songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPStefania werkt met 'green screen-techniek' tijdens optreden songfestival
RTL

De internationale pers heeft maandag een eerste glimp van het songfestivaloptreden van Stefania Liberakakis (18) kunnen opvangen. Tijdens de eerste repetitie in Rotterdam Ahoy verscheen de Utrechtse, die namens Griekenland uitkomt, in een paars glitterpak en ze maakte op bijzondere wijze gebruik van de visuele technieken.

Stefania kreeg op het podium hulp van vier in het wit geklede dansers waarvan je door de zogeheten green screen-techniek alleen de kleding kon zien. Daardoor leek het alsof hun kleding in de lucht zweefde. Ook een trap die op het podium stond, werd op die manier gebruikt. De visuals bestonden voor de rest vooral uit paarse wolkenluchten en stedelijk gebied.

Bookmakers voorspellen nieuwe winnaar songfestival
Lees ook

Bookmakers voorspellen nieuwe winnaar songfestival

Bij de pers werd Stefania's uitvoering in ieder geval gewaardeerd. Ze kon rekenen op een luid applaus van de al aanwezige journalisten. In totaal zong Stefania drie keer in zijn geheel.

De 18-jarige Stefania, geboren in Nederland en dochter van Griekse ouders, speelde zich in de kijker van de Griekse omroep ERT dankzij haar groeiende bekendheid in Nederland. Ze deed onder meer mee aan The Voice Kids en vertegenwoordigde Nederland al eens met de meidengroep Kisses op het Junior Eurovisiesongfestival van 2016.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival