good evening Europe!

Eurovisiesongfestival maakt presentatoren bekend

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© RAIEurovisiesongfestival maakt presentatoren bekend
RTL

Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar zoals verwacht gepresenteerd door Laura Pausini (47), Mika (38) en Alessandro Cattelan (41). Dat werd woensdag aangekondigd tijdens de tweede avond van het vijfdaagse Sanremo Festival, waarvan doorgaans de winnaar de Italiaanse songfestivalinzending wordt.

Vorige week meldde het Italiaanse persbureau Adnkronos al dat Laura, Alessandro en Mika de uitverkorenen waren. De naam van Mika, bekend van grote hits als 'Grace Kelly' en 'Relax, Take It Easy', zingt al langer rond. De zanger komt oorspronkelijk uit Libanon en vestigde zich op jonge leeftijd in Groot-Brittannië. In Italië had hij al zijn eigen tv-show en zat hij in de jury van X Factor.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Aboutaleb hevelt sleutels van songfestival over aan Turijn
Lees ook

Aboutaleb hevelt sleutels van songfestival over aan Turijn

De 47-jarige Laura is in Nederland vooral bekend van haar hits 'La Solitudine' uit 1993 en 'Strani Amori' uit 1994. Alessandro is de minst bekende naam. In eigen land is hij wel een grote presentator. Zo was hij jarenlang verantwoordelijk voor de presentatie van de Italiaanse X Factor. Vorig jaar maakte de 41-jarige presentator de overstap naar de Italiaanse omroep Rai, die het songfestival dit jaar organiseert.

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats in Turijn. De halve finales zijn op 10 en 12 mei, de finale volgt op 14 mei. Namens Nederland doet zangeres S10 mee.

Lees meer over
MikaEurovisiesongfestival