Slotakkoord

Kerstfan Ingrid wil zelfs op afscheid 'n kerstlied laten horen: 'Ben er gek op'

Door Hanneke Mijnster··Aangepast:
© privéfotoKerstfan Ingrid wil zelfs op afscheid 'n kerstlied laten horen: 'Ben er gek op'
RTL

De dood hoort bij het leven, al staan we daar liever niet te lang bij stil. Denk jij weleens na over de soundtrack van je leven? Elke week geeft een lezer een inkijkje in diens slotakkoord. Ingrid (34) uit Huissen is kinderboekenjuf, wat betekent dat ze lesideeën bij kinderboeken maakt. Voor haar slotakkoord heeft ze een bijzondere plaat in gedachten.

Welk nummer wil je sowieso laten horen op je eigen afscheid?

"Christmas Lights van Coldplay."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Waarom juist dit nummer?

"Ik ben helemaal gek op kerst. Van jongs af aan al. In augustus begin ik al met kerstliedjes, dan zoek ik Sky Radio Christmas online en luister ik zoveel mogelijk. Bij een eigen lijstje weet je al precies wat er komt, op de radio niet. Juist de verrassing vind ik leuk.

Deze van Coldplay vind ik heel mooi en past ook bij het moment om mij te herdenken. Sowieso vanwege mijn liefde voor kerst, maar ook door een paar mooie zinnetjes in de songtekst. Those christmas lights, light up the street bijvoorbeeld, en May all your troubles soon be gone, Oh, Christmas lights keep shining on. Ik vind deze strekking wel mooi. Het moet gewoon kerst blijven, ondanks het verdriet."

Sylvia ontmoette haar muzikale held toen ze vocht tegen kanker: 'Gaf kracht'
Lees ook

Sylvia ontmoette haar muzikale held toen ze vocht tegen kanker: 'Gaf kracht'

Wat zegt het nummer over je leven?

"Kerstmis speelt een belangrijke rol in mijn leven. Toen ik nog thuis woonde, zorgde ik voor de kerstdecoratie en dat is nu nog steeds zo. Ieder jaar koop ik wel iets nieuws. Afgelopen weekend zijn we met het hele gezin naar drie kerstmarkten geweest. Inmiddels heb ik wel twintig dozen staan, waarvan zeker tien met ballen. Twee soorten groen, wit, rood, roze. Juist die variatie vind ik leuk. Zo heb ik wel drie jaar gezocht naar mintgroene ballen, en nu zijn ze er eindelijk.

Sinds ik moeder ben, verlang ik grappig genoeg naar nostalgie en kies ik weer vooral voor groen, rood en wit. Mijn man heeft dit jaar op de steiger gestaan, die we speciaal hebben gehuurd, om ijspegels aan de dakgoot te hangen. Helemaal rondom het huis. Verder hebben we nog lichtjes in de voortuin en wat kerstgezelligheid bij de voordeur. Ook op de slaapkamer staan twee kerstboompjes en bij allebei de kinderen staat er ook een. Best een werk allemaal, dus ik begin al voor sinterklaas. Vroeger deed ik dat in een dag, maar dat lukt nu niet meer. We beginnen ruim op tijd."

Scheve kerstboom

"Een van de mooiste tradities vind ik samen met de kinderen naar een dorp hier vlakbij rijden en daar in een weiland onze boom uitkiezen. Begin december halen we hem dan op. Dit jaar kozen we een nogal scheve, zo bleek toen 'ie eenmaal stond. Even verlangde ik naar de rechte nepperd die klaarligt op zolder, maar inmiddels is hij helemaal versierd en zie ik de charme er wel van in. Zodra m’n man die boom op het dak van de auto heeft geladen, voelt het als driving home for christmas en dat gevoel houd ik met gemak de hele maand vol."

Waar droom je van?

"Kerstmis in New York. Als het aan mij ligt volgend jaar al. We zijn daar op huwelijksreis geweest en ik vond het helemaal te gek. We zijn verliefd geworden op de stad en zouden daar dolgraag het kerstseizoen eens meemaken. Met de kinderen en hopelijk een berg sneeuw."

Wat is je guilty pleasure?

"Een schoteltje met Huissense koeken en karamelzeezout-chocola, en dan een kerstfilm die ik in één keer kan afkijken. Dat blijkt nogal uniek sinds ik kinderen heb. Dus als het kan, dan is het ultiem genieten."

Meedoen?

Welk nummer moet er op jouw uitvaart worden gedraaid? En wat zegt dat over jouw leven? Wil je meedoen aan deze rubriek, mail dan je verhaal naar hanneke.mijnster@rtl.nl

Lees meer over
SlotakkoordMuziekDoodKerstmisColdplayBegrafenis