Bij ons thuis

'Met 19 graden en regen naar het buitenzwembad? Wij zijn weer die rare Hollanders, he?'

Door Franke van Hoeven··Aangepast:
© iStock 'Met 19 graden en regen naar het buitenzwembad? Wij zijn weer die rare Hollanders, he?'
RTL

Journalist Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week regent het op de camping, maar dat maakt de kinderen niets uit. "De parasol leek prima te werken tegen de regen, en een grote handdoek was mijn deken."

Het regende. Dat was niet zo gek, want we zaten in een gebied dat erom bekendstaat dat het er doorgaans met bakken uit de lucht komt. En dat het er niet al te warm wordt, wat voor Puk (12), Olle (9), en manlief een zegen is. Ze houden niet zo van warm. 

Hoewel we erop waren ingesteld, regende het wel erg veel. Zin om wéér een Middeleeuws dorpje te bezoeken had niemand. Zeker niet in die stromende regen. Het was verder een prima temperatuurtje. Vonden de kinderen. Ik keek op mijn mobiel. 19 graden. "Nou…", mompelde ik. Mijn kwart-Griekse genen vonden dat 'standje herfst'. 

'Het 'mooiste dorpje van Frankrijk' was zo vol toeristen, dat je het dorp zelf amper zag'
Lees ook

'Het 'mooiste dorpje van Frankrijk' was zo vol toeristen, dat je het dorp zelf amper zag'

Toch wilden de kinderen zwemmen, want het was warm genoeg en anders lag dat tropisch zwemparadijs er maar niets te doen en dat was toch ook heel zielig voor dat zwembad, zonder kinderen erin. 

"Jullie zijn knettergek, zwemmen met dit weer?" "Waarom niet?", vroeg Puk en toegegeven, op die vraag had ik geen pasklaar antwoord. En daar gingen ze, op slippers en een handdoek om hun middel naar het tropisch zwemparadijs. Omdat ik niets te doen had, slofte ik erachteraan. Op mijn Uggs. 

Glijbanen testen 

Bij het zwembad was uiteraard niemand. "We zijn nu echt die rare Hollanders, dat snappen jullie wel, hè?", schreeuwde ik naar de kinderen, die een lange klim naar boven aan het maken waren voor de enge glijbaan. Olle schreeuwde terug. "Nou, en?"

Franke van Hoeven is freelance journalist en schrijver van 'Ik denk dat ik het wel kan', hét handboek voor een relaxed eerste jaar moederschap.© Bente Maria Hilkens Fotografie
Franke van Hoeven is freelance journalist en schrijver van 'Ik denk dat ik het wel kan', hét handboek voor een relaxed eerste jaar moederschap.

Daar gingen ze. Onder een grijze lucht, door de striemende regen, naar beneden. En nog een keer. En nog een keer. Alle glijbanen werden uitvoerig getest. Na een uur of twee, die ik doorbracht onder een parasol die prima leek te werken tegen de regen, en een grote handdoek bij wijze van deken, waren ze moe en voldaan.

Rare Hollanders 

"Zo, dan nu een lekker warme chocomelk of een patatje ofzo?", vroeg ik. "Even lekker opwarmen?" De kinderen rolden met hun ogen. "Nee, een ijsje, duh, bro", zei Puk. "We zijn rare Hollanders, dat weet je toch?", vulde Olle aan. 

Mijn kwart-Griekse genen begrepen er weer eens helemaal niets van, terwijl ik naar de balie liep om twee ijsjes te bestellen. 

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.

Lees meer over
Bij ons thuisVakantieZwemmenWeerRegenGezinCamping