UpDate

​​​​​​​Julie: 'In de liefde gaan we echt geen concessies doen'

Door Hanneke Mijnster··Aangepast:
© iStock ​​​​​​​Julie: 'In de liefde gaan we echt geen concessies doen'
RTL

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: de drie singles hebben allemaal een verhaal te vertellen.

Pams tweede date met Erno kwam in een sneltreinvaart op een dood spoor, en dat zet die goeie ouwe Thijs spontaan in een ander daglicht. En hoe is het eigenlijk met Julie en Bas afgelopen?

Pam: Met mijn ontbijtcracker nog tussen mijn kaken, bel ik Julie en Carola. Ik ben zó benieuwd naar Julies avontuur en uiteraard ook naar de snoetjes van mijn meisjes bij mijn eigen verhaal. Dus ik druk de videoknop in. Het is half elf en vrijdag, niemand van ons werkt vandaag. Kan dus best.

Ik zit met een knot op mijn kop, Carola nog zonder wenkbrauwen en Julie wonder boven wonder alweer helemaal in haar knalgele pak. Die vrouw is één groot verrassingspakket. De big smile op haar gezicht beloofd veel goeds.

"Vertel, schatje!" roep ik. "HOE WAS HET?"

"Hij was zo charmant", glundert Julie. “Schoof mijn stoel aan, hield de deur voor me open en had zelfs een bloemetje voor me meegenomen. Zo romantisch zie je ze niet veel hoor. Ik heb echt een hele leuke avond gehad.”

"Wat fijn mop", zegt Carola. "Dus je gaat hem nog een keer zien?"

"Nee." zegt Julie resoluut.

“Huh?” roepen Carola en ik in koor.

"Nee. Hij is event manager, maar daar is door corona geen droog brood meer in te verdienen, zegt-ie. Nu wil hij hondenfokker worden. Dat zie ik echt niet zitten."

 

Carola: 'Als ik zie hoeveel bezette mannen me appen...'
Lees ook

Carola: 'Als ik zie hoeveel bezette mannen me appen...'

Lachsalvo.

Die lieve Julie wordt pánisch als er een hond in haar buurt komt. Ze zou zich nog liever verschuilen achter haar zoon van zes dan dat ze zelf een poedel trotseert.

"Tja", zucht ze, "we willen geen mannen met honden, modeltreinen of andere passies."

"Nee, alleen met passie", zegt Carola.

"En zonder vrouw!" vul ik aan.

"Amen!"roept Carola.

"Trouwens, in het kadertje van géén Rico’tje vertel ik nu alvast dat ik vanavond een date heb met Mike."

"Mike?" wil Julie weten. En ik ook.

"Ja. Inner Cirkeltje die wel leuk appt en hartstikke mijn type met zijn gladgeschoren koppie." Haar ogen twinkelen als ze over hem vertelt. "We spreken af op het strand, dus ik moet nog wel even alle lijnen bijwerken straks. Je weet maar nooit hoe de avond eindigt."

"Nou, ik kan wel wat nieuwe lijntjes gebruiken", lacht Julie.

"Ik zit wel lekker in mijn lijntjes anders", lacht Carola. "Remco stopt me ook elke wat lieve groetjes toe en toen jullie gisteren zaten te daten heb ik de hele avond geswiped. Mooie vangst inmiddels hoor!"

"Ohhh, we zijn soms ook varkens, hè", zeg ik. "Gisteren nog op date, en nu gaan we weer vrolijk voorwaarts."

"Ja tuurlijk, we gaan toch geen concessies doen als het om de liefde gaat?" We knikken instemmend met Julie mee.

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie© Annet van den Ende
V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

"En toch moeten we iemand ook niet te vroeg afschrijven", beken ik. "Ik heb nu echt weer leuk contact met Thijs. Soms zakt het contact in, maar als het er wel is, is het heel leuk."

"Wanneer zie je hem dan weer?" wil Carola weten.

"Geen idee en geen haast", lach ik.

"Nou, Mike zei dat-ie wil skinny dippen met me, dus ik hoop dat het een hete avond wordt."

"Oké, kan, maar kom eens even op de proppen met de drie L’en van Mike", vraagt Julie terecht.

"Lengte is 1,96 meter dus dik in orde, leeftijd is 39 ook prima en levenswerk is stukadoor, dus die kan er prima bij in Carola’s Keurige Klusboek."

Lachsalvo.

"Ladies, ik ga jullie laten", zwaait Carola. "Ik ga nog even een rondje wasstraat doen en alles lakken, zodat Mike niet weet waar-ie het heeft straks. Love youuuu!"

Ik gebruik de dag om lekker uit te brakken en eindelijk weer eens een boek te lezen. Terwijl het theewater kookt open ik Tinder, voor een dagelijks rondje gedachteloos swipen. BAF. De tweede foto pas en ik kijk recht in de knappe kop van Thijs. Een kleine steek in mijn maag kan ik niet ontkennen. Tijd voor actie Pam!

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Lees meer over
UpDateLiefdeRelatieChat