Weekendtraktatie: blueberry muffins

Trakteer jezelf dit weekend eens op deze blueberry muffins!
Ingrediënten voor 8 stuks:
Voor de muffins:
- 60 ml zonnebloemolie
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 240 ml volle melk
- snuf zout
- schil van 1 citroen – geraspt
- 150 gram blauwe bessen
Voor het glazuur:
- sap van 1 citroen
- 100 gram poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
Klop de zonnebloemolie samen met de suiker en het ei tot een romig mengsel. Voeg hier het zelfrijzende bakmeel aan toe en, terwijl je blijft kneden, beetje bij beetje de volle melk. Voeg ook een snufje zout aan het beslag toe. Roer alles door tot een egaal cakebeslag. Roer niet te lang, anders worden de muffins taai.
Schep als laatste de citroenrasp en de blauwe bessen door het cakebeslag. Schep de muffinvormpjes vol en bak de blueberry muffins in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Roer voor het glazuur het citroensap en de poedersuiker door elkaar. Garneer de blueberry muffins met het citroenglazuur.
Reishonger
Sabine Koning is bekend van het succesvolle food- en travelblog OhMyFoodness.nl. Haar nieuwste boek Reishonger is hét kookboek voor iedereen die houdt van reizen en lekker eten. Ze neemt je aan de hand van haar favoriete internationale recepten mee op een culinaire wereldreis. Van over the top Amerika en mysterieus Japan naar eetstalletjes in Bangkok en de skipistes in Oostenrijk. De persoonlijke reisverhalen, -foto's en -tips zorgen ervoor dat je direct een vliegticket wilt boeken. Niet zo reislustig ingesteld? De gerechten halen de wereld heel makkelijk naar jouw keuken. Alle recepten zijn supertoegankelijk en niet moeilijk uit te voeren.
Titel: Reishonger, een reis rond de wereld in 65 recepten
Auteur: Sabine Koning
Prijs: € 22,50
ISBN: 978 904 682 20 67
Uitgever: Nieuw Amsterdam