Spinaziesmoothie met vers fruit

Ga er eens goed voor zitten met een gezond ontbijtje, zodat je de dag goed begint!
Ingrediënten voor de pecangranola:
- 100 gram havervlokken
- 55 gram pecannoten
- 40 gram hazelnoten
- 50 gram gedroogde cranberry's
- 30 gram pompoenpitten
- vanille-extract
- kokosolie
- gemberpoeder
Ingrediënten voor de smoothie:
- seizoensfruit
- spinazie
- pecangranola
- açaipoeder
- lucumapoeder
- amandelpasta
- gemengde zaden
- eventueel bijenpollen
Bereiden pecangranola:
Verwarm de oven voor tot 140 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer 1 theelepel vanille-extract door 85 gram gesmolten kokosolie. Roer 100 gram havervlokken, 1 theelepel gemberpoeder, 55 gram gehalveerde pecannoten, 55 gram gedroogde cranberry’s, 40 gram grofgehakte hazelnoten en 30 gram pompoenpitten in een schaal door elkaar. Roer de gesmolten kokosolie erdoor tot alles met een dun laagje bedekt is.
Laat op de bakplaat glijden en spreid het granolamengsel uit. Bak 50 minuten in de oven; roer een paar keer door om ervoor te zorgen dat de granola niet zwart wordt. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Wil je extra knapperige granola, zet dan de oven uit en laat de granola in de oven afkoelen met de ovendeur open.
Bereiden spinaziesmoothie met blauwe bessen:
Pureer in de blender 1 eetlepel açaipoeder met 1 theelepel lucumapoeder, ½ in plakjes gesneden banaan uit de vriezer, een kleine handvol blauwe bessen, 1 eetlepel amandelpasta, een flinke handvol spinazie en wat amandelmelk.
Schenk de smoothie in een kom en schep er 3 volle eetlepels granola op. Maak af met vers seizoensfruit, zoals plakjes vijg, aardbeien, rode bessen, frambozen en blauwe bessen, en bestrooi met een mengsel van lijn-, sesam-, chia- en hennepzaad en eventueel wat bijenpollen.
Kom in balans met 60 voedzame maaltijden
Eten uit een kom, aan tafel of lekker in je eentje op de bank, barstensvol lekkere ingrediënten blijft een aanhoudende trend. Culturen over de hele wereld kennen gerechten die traditioneel in een kom worden geserveerd: van de Japanse rijst- en noedelkommen, de Koreaanse bibimbap tot Hawaïaanse poké bowls. Het boek Kom in balans met 60 voedzame maaltijden biedt zeer gevarieerde recepten: van ontbijt tot en met avondeten, met heldere richtlijnen over de juiste balans van ingrediënten. Wat is de verhouding tussen eiwitten, seizoensfruit en (blad)groenten, complexe koolhydraten, gezonde vetten en eventuele extra’s zoals noten en zaden? Met dit boek leer je je fantasie gebruiken en serveer je heerlijke maaltijden uit een kom!
Titel: Kom in balans met 60 voedzame maaltijden
Auteur: Nicole Pisani en Kate Adams
Prijs: € 19,95
ISBN: 978 94 6143 160 8
Uitgever: Good Cook
Volg Weekend Magazine op Facebook en Instagram. En wees als eerste op de hoogte van winacties via onze nieuwsbrief!