Zoek op

Meer positieve testen in 203 gemeenten, bekijk de cijfers in jouw gemeente

Door Deborah de Nies··Aangepast:
© ANP/RTL NieuwsMeer positieve testen in 203 gemeenten, bekijk de cijfers in jouw gemeente
RTL

Het aantal positieve coronatesten in Nederland is de afgelopen week weer gestegen. Dit is ook regionaal terug te zien: in 203 van de 352 Nederlandse gemeenten is het aantal nieuw gemelde positieve testen hoger dan een week geleden. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

In bijna alle Nederlandse gemeenten is deze week minimaal één nieuwe positieve test gemeld. Alleen de gemeenten Mook en Middelaar (Limburg) en Rozendaal (Gelderland) bleven deze week coronavrij. Het is voor de vierde week op rij dat in Rozendaal geen nieuwe coronagevallen zijn gemeld.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve testen verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Het aantal positieve testen per gemeente tussen 24 februari en 2 maart:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Schiermonnikoog aan kop

Op basis van het aantal nieuw gemelde coronagevallen valt het grootste deel van de Nederlandse gemeenten binnen het risico risiconiveau 'zeer ernstig' (77) of 'ernstig' (193). In deze gemeenten zijn de afgelopen week meer dan 250 of meer dan 150 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners gemeld.

Met omgerekend 1478 positieve coronatesten per 100.000 inwoners zijn in verhouding veruit de meesten coronagevallen gemeld in de gemeente Schiermonnikoog. Vorige week ging dit Waddeneiland ook al aan kop.

Na Schiermonnikoog volgen de gemeenten Beemster (728), Bunschoten (723) en Hoorn (605). Dat er in verhouding veel nieuwe coronagevallen zijn gemeld in Bunschoten is niet gek. De afgelopen weken is hier grootschalig getest door de GGD.

RIVM: draagvlak voor gedragsregels is afgenomen
Lees ook

RIVM: draagvlak voor gedragsregels is afgenomen

Stijging in bijna alle veiligheidsregio's

De landelijke stijging is ook in 20 van de 25 veiligheidsregio's terug te zien. In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in de regio Noord-Holland-Noord. Hier werden 359 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Deze regio telt 17 gemeenten, waarvan in 12 gemeenten meer dan 250 positieve testen per 100.000 inwoners zijn gemeld. Dit staat gelijk aan het risiconiveau 'zeer ernstig'.

Geen enkele veiligheidsregio komt in de buurt van het gewenste risiconiveau 'waakzaam'. Dit risiconiveau geldt pas bij minder dan 50 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners per week. De minste coronagevallen werden de afgelopen week gemeld in regio Gelderland-Midden. Hier werden de afgelopen week 107 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Dit is meer dan vorige week, toen ging het nog om 95 coronagevallen per 100.000 inwoners.

Lees meer over
Covid-19CoronavirusCoronatestCoronabesmettingen