The London Clinic

'Ziekenhuismedewerker probeerde medisch dossier prinses Kate in te zien'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© SIPA Press France'Ziekenhuismedewerker probeerde medisch dossier prinses Kate in te zien'
RTL

The London Clinic, het ziekenhuis waar de Britse prinses Kate (42) in januari een buikoperatie onderging, ligt onder vuur. Een personeelslid zou hebben geprobeerd haar medische dossiers in te zien. De Britse privacywaakhond is een onderzoek gestart.

Tabloid The Daily Mirror bracht gisteren het nieuws over de vrouw van kroonprins William. Het ziekenhuis zou een onderzoek zijn gestart. Meerdere bronnen noemen het incident in gesprek met de tabloid 'een groot veiligheidslek'. "Dit kan funest zijn voor het ziekenhuis, dat een onberispelijke reputatie heeft." Een woordvoerder van Kensington Palace reageerde ook op het verhaal. "Dit is een zaak voor het ziekenhuis", klinkt het.

Het ziekenhuis in het centrum van Londen heeft een lange geschiedenis met het discreet behandelen van royalty's, maar ook met andere bekende Britten en politici. Onlangs werd ook koning Charles in het ziekenhuis behandeld aan kanker.

Excuses of niet: fotobewerking prinses Kate mikpunt van spot op sociale media
Lees ook

Excuses of niet: fotobewerking prinses Kate mikpunt van spot op sociale media

Volgens de BBC is de privacywaakhond, The Information Commissioners' Office (ICO), een onderzoek gestart. "We kunnen bevestigen dat we een melding hebben ontvangen", zegt een woordvoerder van de ICO tegen BBC. "We zijn de verstrekte informatie aan het beoordelen."

Complottheorieën

In januari werd naar buiten gebracht dat Kate een buikoperatie moest ondergaan. Daarna werd ze lange tijd niet in het openbaar gezien. Sindsdien doen allerlei complottheorieën de ronde.

Vorige week ontstond ook ophef rond de prinses, toen zij een foto publiceerde van haarzelf en de kinderen die later gefotoshopt bleek te zijn. Fotopersbureaus haalden de afbeelding uit hun databank, waarna de prinses haar excuses maakte.

Meerdere grote persbureaus hebben een foto uit hun database verwijderd van de Britse prinses Kate Middleton. De foto was door haarzelf bewerkt met Photoshop.
Lees meer over
Kate MiddletonGroot-Brittannië