Allergie? Werk maar thuis

Woef, woef: honden van medewerkers zorgen voor irritatie in Europese Commissie

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Getty ImagesWoef, woef: honden van medewerkers zorgen voor irritatie in Europese Commissie
RTL

Irritatie en ongenoegen onder het personeel van de Europese Commissie. Een pilot waarbij medewerkers hun trouwe viervoeter mee naar het werk mogen nemen kan niet op ieders goedkeuring rekenen. Sommige hondenrassen zijn niet welkom en medewerkers met een allergie worden verzocht om thuis te werken.

De Oostenrijkse Eurocommissaris Johannes Hahn bedacht het vorig jaar, een dag waarop je hond mee naar het werk mag. Hij zag het in zijn thuisland en het had 'veel verschillende voordelen', zo schrijft het Europese politieke medium Politico.

En dat plan kon op goedkeuring rekenen. Onder het personeel werden instructies verspreid voor de bewuste dag. Zeker 30 hondenrassen waren niet welkom, waaronder zogenaamde 'aanvalshonden' zoals de rottweilers. Ook honden zoals de Duitse herder zijn niet welkom omdat ze collega's mogelijk een 'onprettig gevoel' kunnen geven. 

Russische terriër

Ook de Russische zwarte terriër is niet welkom bij de Europese Commissie. Niet vanwege de oorlog die Rusland voert met Oekraïne, maar omdat het dier te groot zou zijn. Bij de baasjes van de hondenrassen die niet welkom zijn, zorgt de lijst voor irritatie.

Hondenclub bang voor fokverbod teckels in Duitsland
Lees ook

Hondenclub bang voor fokverbod teckels in Duitsland

Het doel van de pilot was om stress en spanning onder de medewerkers te verlagen en de Europese Commissie een aantrekkelijkere werkplek te maken. 

Toch zegt een anonieme medewerker: "Ik zal nu wel heel erg anti-hond klinken, maar wanneer je de lift neemt en in één keer oog-in-oog staat met een grote hond, zoals mij overkwam, dan voel je je daar niet prettig bij. Ik vind het ook niet gepast, je hoort de hele tijd geblaf in de gang terwijl je aan het werk bent."

'Blaffend succes'

Ook zorgde het bij medewerkers met een allergie voor irritatie dat aan hen werd gevraagd om te overwegen om thuis te werken. Toch staat de Commissie achter de keuze om een hondendag te organiseren. De pilot wordt een 'blaffend succes' genoemd dat 'talloze Instagramwaardige momenten' heeft opgeleverd. 

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier. 

Lees meer over
Link in bio