Doden en honderden gewonden

Opnieuw explosies in Libanon, walkietalkies ontploft tijdens begrafenis Hezbollah-leden

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Editorial / APOpnieuw explosies in Libanon, walkietalkies ontploft tijdens begrafenis Hezbollah-leden
RTL

Uit Libanon komen opnieuw meldingen van ontploffingen in communicatieapparatuur. De meldingen komen onder meer uit Beiroet en het zuiden van Libanon, melden de persbureaus AFP en Reuters. Het gaat mogelijk om walkietalkies. Zeker twintig mensen zijn gedood door de exploderende apparaten. Het aantal gewonden ligt boven de 450.

De explosies waren onder meer bij begrafenissen die werden gehouden voor een kind en leden van Hezbollah die bij de explosies van gisteren om het leven kwamen. De walkietalkies zouden volgens een bron van persbureau Reuters door Hezbollah rond dezelfde tijd zijn aangekocht als de piepers, zo'n vijf maanden geleden.

De slachtoffers hebben veelal verwondingen aan de handen of aan de buik.

Hoe konden duizenden piepers tegelijk ontploffen? Deskundige legt uit
Lees ook

Hoe konden duizenden piepers tegelijk ontploffen? Deskundige legt uit

Gisteren ontploften in heel het land piepers die onder meer gebruikt werden door strijders en parlementariërs van Hezbollah. Hierbij werden zeker twaalf mensen gedood en raakten ruim 2800 mensen gewond, voornamelijk leden van Hezbollah. 

Hezbollah houdt Israël verantwoordelijk voor de aanval van gisteren. Ook Amerikaanse media zoals CNN en The New York Times beweren op basis van Amerikaanse regeringsfunctionarissen dat Israël achter de aanval zit. Israël zelf heeft nog niet gereageerd.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag om 21.00 uur Nederlandse tijd samen voor een overleg over de dodelijke explosies in Libanon. Huidig voorzitter Slovenië meldt dat Algerije namens Arabische staten een verzoek hierover had ingediend.

Lees meer over
HezbollahLibanonIsraël