Seksslaven

Omstreden miljardair in VS opgepakt voor misbruiken minderjarige meisjes

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© Getty ImagesOmstreden miljardair in VS opgepakt voor misbruiken minderjarige meisjes
RTL

De Amerikaanse politie heeft miljardair Jeffrey Epstein (66) opgepakt. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, jaren terug. Sommigen waren pas dertien jaar oud.

Epstein, die in het verleden al beschuldigd werd van het lastigvallen van meisjes, werd op het vliegveld van Teterboro gearresteerd, waar hij een privé-vliegtuig heeft staan.

Seksslaaf

Epstein zou zijn slachtoffers tot seksslaaf hebben gemaakt. Hij zou ze naar verschillende huizen hebben gelokt en seks met ze hebben gehad. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud.

Seksschandaal: Hoe raakte de Britse prins Andrew betrokken?
Lees ook

Seksschandaal: Hoe raakte de Britse prins Andrew betrokken?

In 2008 werd Epstein al eens veroordeeld voor gedwongen prostitutie. Hij werd toen ook verdacht van het misbruiken van tientallen meisjes. Door een deal te sluiten met de openbaar aanklager ontliep hij een mogelijk levenslange celstraf. Uiteindelijk zat hij dertien maanden vast. Op de deal is veel kritiek gekomen.

Deal nietig

Nu wordt gekeken of de deal nietig kan worden verklaard waardoor Epstein mogelijk alsnog een zwaardere straf krijgt. Epstein zit in bewaring. Maandag moet hij voor de rechter in New York verschijnen.

Epstein bouwde zijn vermogen op door een succesvolle carrière in de financiële wereld. Hij was een bekende van onder meer oud-president Clinton, Donald Trump en de Britse prins Andrew.

Het schandaal bracht het Britse koningshuis destijds in verlegenheid omdat ook prins Andrew werd beschuldigd van misbruik. Buckingham Palace ontkende met klem dat de prins iets te doen had met deze zaak.

Lees meer over
Seksueel misbruikVerenigde Staten