Gruwelijke groepsverkrachting

Dierenarts in India in brand gestoken na groepsverkrachting, betogers eisen doodstraf

·Aangepast:
© Hindustan Times / Getty ImagesDierenarts in India in brand gestoken na groepsverkrachting, betogers eisen doodstraf
RTL

In verscheidene steden in India zijn inwoners de straat opgegaan om de doodstraf te eisen tegen vier mannen die vorige week een 26-jarige dierenarts verkrachtten. Ze staken de vrouw daarna in brand en dumpten haar lichaam onder een viaduct.

Het verbrande lichaam van de vrouw, wier naam volgens de Indiase wet niet bekendgemaakt mag worden, werd woensdag gevonden aan de rand van de zuidelijke stad Hyderabad.

De vier mannen hadden de banden van haar brommer leeg laten lopen en haar vervolgens benaderd om hulp aan te bieden. Een van hen liep met de brommer weg, zogenaamd om hem te repareren. De andere drie ontvoerden haar.

Politie deed niets

De vrouw had familie opgebeld en uitgelegd dat ze geen kant op kon vanwege de lege banden, ook zei ze dat ze bang was. De familie nam contact op met de politie, maar die suggereerden dat de vrouw er met een man vandoor was gegaan en deden niets.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Pas zes uur na de aangifte begon de politie de vrouw te zoeken. Drie agenten zijn inmiddels geschorst.

Inwoners eisen actie

Duizenden inwoners van Hyderabad protesteerden gisteren voor een politiebureau in de stad. Demonstraties vonden ook plaats in Delhi and Bangalore. Op Twitter deelden oppositie-leiders zoals Priyanka Gandhi Vadra, secretaris-generaal van de Congrespartij, hun woede.

Inwoners van de wijk waar het slachtoffer woonde hebben er plakkaten opgehangen met de tekst: "Geen media, geen politie, geen buitenstaanders - Geen sympathie, alleen actie, gerechtigheid."

Buurman verkracht 3-jarig meisje in India, betogers eisen doodstraf
Lees ook

Buurman verkracht 3-jarig meisje in India, betogers eisen doodstraf

Herinneringen aan 2012

In India wordt de verkrachting al vergeleken met de gruwelijke groepsverkrachting die in 2012 de wereld schokte. 

Een student werd toen verkracht in een bus, toegetakeld met ijzeren staven en vervolgens de rijdende bus uitgegooid. Ze overleed aan haar verwondingen.

Hardere maatregelen

Die groepsverkrachting veroorzaakte een storm aan protesten in India, waarop de regering besloot hardere maatregelen te treffen.

Maar volgens een onderzoek dat de Thomson Reuters-stichting vorig jaar uitvoerde, is India nog altijd de gevaarlijkste plek in de wereld om een vrouw te zijn. In 2017 werden er meer dan 32.000 verkrachtingen gemeld, maar het werkelijke aantal zou veel hoger liggen.

Lees meer over
CriminaliteitZedendelictenVerkrachtingSeksuele intimidatieIndia