Coronavirus

Tweede dodelijk slachtoffer van mysterieus nieuw virus China

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© AFPTweede dodelijk slachtoffer van mysterieus nieuw virus China
RTL

In China is opnieuw iemand overleden die besmet was geraakt met een nieuw coronavirus. Het gaat om een 69-jarige man. Eerder al bezweek een 61-jarige man aan het virus.

In de Chinese miljoenenstad Wuhan werd in december de eerste besmetting met het virus gemeld. Inmiddels hebben meer dan veertig mensen longontsteking gekregen. Twee patiënten zijn nu overleden.

De bron van het virus is mogelijk een vismarkt in Wuhan, waar ook levende dieren werden verkocht. Het is nog onduidelijk of het virus kan worden overgedragen van mens op mens.

De vismarkt in Wuhan is gesloten en gedesinfecteerd.© AFP
De vismarkt in Wuhan is gesloten en gedesinfecteerd.

Virus ook in Japan

Het virus is nu ook voor het eerst in Japan vastgesteld. Een man die op reis was geweest naar de Chinese stad Wuhan kwam terug met koorts en een longontsteking.

De man is inmiddels behandeld en mocht gisteren het ziekenhuis verlaten. De behandelend artsen en ook de familie van de man zijn niet ziek geworden.

Maatregelen

In meerdere landen zijn zorgen om het virus. In Thailand is al een zieke Chinese toerist aangetroffen. De vrouw van 61 jaar oud is ook afkomstig uit Wuhan.

Vanwege Chinees Nieuwjaar, eind januari, verwacht Thailand nog zo'n 800.000 toeristen uit China. De controle op vliegvelden is aangescherpt. Mensen worden gescreend op een verhoogde lichaamstemperatuur.

Lees meer over
GezondheidComputervirusVirusziekteCoronavirusChinaJapan