Trauma verwerken

Prins Harry krijgt al jaren therapie om dood moeder Diana

Door RTL Nieuws/ ANP··Aangepast:
© AFPPrins Harry krijgt al jaren therapie om dood moeder Diana
RTL

Prins Harry is al jaren in therapie om de trauma's te verwerken die hij heeft overgehouden aan de dood van zijn moeder, prinses Diana. Dat vertelde hij tijdens een bijeenkomst met ondernemers in Miami.

Harry was 13 toen zijn moeder in 1997 in Parijs verongelukte. Hij zei daarvoor sinds drie jaar in therapie te zijn. Eerder was hij om dezelfde reden ook al eens onder behandeling van een psychiater.

Megxit was moeilijk

Volgens een bron van de New York Post sprak Harry over hoe de dood van zijn moeder hem heeft beïnvloed. Ook vertelde hij dat 'Megxit', het besluit van hem en zijn vrouw Meghan om een stap terug te doen als leden van het Britse koningshuis, moeilijk is geweest voor hen beiden, maar dat hij er geen spijt van heeft.

Prins Harry over dood Diana: 'Het is een wond die blijft etteren'
Lees ook

Prins Harry over dood Diana: 'Het is een wond die blijft etteren'

"Hij wil zijn familie beschermen. Hij wil niet dat Meghan en hun zoon Archie moeten meemaken wat hij als kind heeft meegemaakt", vertelt de bron.

Prins Harry en zijn moeder Diana tijdens een vakantie. © EPA
Prins Harry en zijn moeder Diana tijdens een vakantie.

Taboe doorbreken

Harry en Meghan zetten zich al langer in om het taboe rond geestelijke gezondheidszorg te doorbreken. Samen met Oprah Winfrey heeft hij een documentairereeks over het onderwerp gemaakt, die dit jaar op de nieuwe streamingsdienst van Apple moet verschijnen. Met zijn broer William en schoonzus Kate zette hij de campagne Heads Together op, die mensen aanmoedigt om openlijk over psychische problemen te praten.

Prins Harry sprak eind januari over de keuze om afstand te doen van zijn koninklijke titels en naar Canada te verhuizen. "Ik heb niet altijd gelijk, maar in dit geval was er geen andere optie."
Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleGeestelijke gezondheidszorgDoodRouwGroot-Brittannië