Campings ontruimd

Grote bosbrand Zuid-Frankrijk, 1200 personen geëvacueerd

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPGrote bosbrand Zuid-Frankrijk, 1200 personen geëvacueerd
RTL

De Franse autoriteiten hebben ongeveer 1200 personen in veiligheid gebracht in verband met een felle bosbrand ten westen van de Zuid-Franse havenstad Marseille.

Ook moesten er zeker drie campings worden geëvacueerd. Of er onder de toeristen Nederlanders zijn, is nog niet bekend.

Verzameld op strand

Toeristen van de verschillende campings werden verzameld op de stranden van de Blauwe Kust, ten westen van Marseille. Vervolgens werden ze over zee geëvacueerd naar de vissershaven van Carro, voordat ze met de bus naar de gymzalen in Martigues werden vervoerd. Daar brengen de geëvacueerden de nacht door, zeiden brandweerlieden.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De brandweer zegt zich voor te bereiden op een nacht lange strijd tegen de vlammen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin arriveerde rond middernacht en loofde het werk van de brandweerlieden "die daar een groot deel van de nacht zullen doorbrengen". 

Verwoesting 

De brand die gistermiddag in de bossen in het gebied uitbrak, had rond 22.00 uur al 800 hectare aan begroeiing verwoest. Meer dan 1200 brandweerlieden en blusvliegtuigen en -helikopters zijn ingezet om de brand onder controle te krijgen.

Wordt het een zomer vol bosbranden? 'Je kan niet tegen het vuur op'
Lees ook

Wordt het een zomer vol bosbranden? 'Je kan niet tegen het vuur op'

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
ToerismeKamperenBosbrandFrankrijk