Pelosi en McConnell

Varkenskop en graffiti bij huizen Amerikaanse toppolitici

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© APVarkenskop en graffiti bij huizen Amerikaanse toppolitici
RTL

Vandalen hebben de huizen besmeurd van twee van de bekendste politici in de Verenigde Staten: de Republikein Mitch McConnell en de Democrate Nancy Pelosi. Dat gebeurde na een slepende discussie over financiële steun voor Amerikaanse burgers tijdens de coronacrisis.

Het Congres keurde vorige maand een coronasteunpakket goed van honderden miljarden dollars. De meeste Amerikanen krijgen een steuncheque van 600 dollar (492 euro). President Donald Trump noemt dat bedrag veel te laag en eist dat het alsnog wordt verhoogd naar 2000 dollar (1600 euro).

Democraten hebben daar wel oren naar, maar de Republikeinse Partij van Trump is verdeeld over de kwestie. Boze burgers lijken nu hun woede te koelen op woningen van betrokken toppolitici.

Varkenskop

Bij Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, lag bij haar huis in San Francisco een varkenskop voor de deur. Ook had iemand '$2K' op haar garage gespoten en dat doorgestreept. Ook was 'schrap huurbetalingen' en 'we willen alles' op de garagedeur gekalkt.

Het huis van Nancy Pelosi.© Twitter / Maggie VandenBerghe
Het huis van Nancy Pelosi.

Ook het huis van de Republikeinse voorman in de Senaat moest het ontgelden. Vandalen spoten volgens lokale media 'waar is mijn geld' en 'Mitch doodt de armen' op een deur en raam van zijn woning in Louisville, Kentucky. Het is onduidelijk of iemand thuis was toen dat gebeurde. McConnell reageerde getergd en zei dat 'vandalisme en politiek bedrijven op basis van angst heeft geen plek in onze samenleving'.

Financiële problemen door coronacrisis

In de VS hebben veel mensen financiële problemen omdat ze door de coronacrisis hun baan kwijt zijn. Je huur of hypotheek betalen is dan opeens erg lastig. We maakten vorig jaar deze video over huisbaas Mario, die de huur voor zijn woningen kwijtschold. "Ik wil ze niet nog meer zorgen geven."

Lees meer over
Nancy PelosiPolitiekVandalismeCoronavirusVerenigde Staten