Veel animo

Nationaal Songfestival Oekraïne wordt gehouden in schuilkelder

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Alamy LimitedNationaal Songfestival Oekraïne wordt gehouden in schuilkelder
RTL

Oekraïense artiesten staan te trappelen om mee te doen aan het Eurovisiesongfestival. Maar vanwege de oorlog zal de finale van het Nationaal Songfestival worden gehouden in een schuilkelder in hoofdstad Kiev.

De finale vindt op 17 december plaats, zo maakte de Oekraïense omroep UA: PBC bekend. Naar eigen zeggen heeft de omroep bijna 300 aanvragen van geïnteresseerde artiesten ontvangen die Oekraïne volgend jaar graag willen vertegenwoordigen op het liedjesfestijn.

Afgelopen jaar won Oekraïne het Eurovisiesongfestival. Maar de organisatie voor het evenement in 2023 moeten ze vanwege de oorlog noodgedwongen aan het Verenigd Koninkrijk overlaten. Liverpool werd onlangs verkozen tot gaststad.

Songfestival gevierd in Oekraïense schuilkelders: 'Snel komt hier ook de winst'
Lees ook

Songfestival gevierd in Oekraïense schuilkelders: 'Snel komt hier ook de winst'

Eind oktober wordt de longlist van deelnemers aan het Nationaal Songfestival van Oekraïne bekendgemaakt. Als winnaar van de afgelopen editie is Oekraïne - samen met onder meer het gastland - automatisch geplaatst voor de finale van het Songfestival.

De Oekraïense commentator zal ongetwijfeld Timoer Mirosjnitsjenko uit Kiev zijn. Afgelopen jaar liet hij aan RTL Nieuws hoe hij te werk ging vanuit zijn schuilkelder:

Zo ging de uitzending van het songfestival in Oekraïne afgelopen jaar.
Lees meer over
Oorlog in OekraïneEurovisiesongfestivalBombardementenOekraïne