Snihoerivka heroverd

Russen vertrekken uit Cherson, Oekraïners rukken op in regio

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© SOPA ImagesRussen vertrekken uit Cherson, Oekraïners rukken op in regio
RTL

Oekraïense troepen zeggen dat ze een stad 55 kilometer ten noorden van Cherson hebben veroverd. De Russen trekken zich momenteel terug uit Cherson na een bezetting van ruim acht maanden.

Het gaat om de stad Snihoerivka, in de regio Mykolajiv. De verovering van Snihoerivka is belangrijk voor de controle over een weg die naar de stad Cherson leidt.

Beelden van de bevrijding gaan rond op sociale media en worden ook gedeeld op de Oekraïense televisie.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Snihoerivka zou niet de enige stad in de buurt van Cherson zijn die is bevrijd. De Oekraïense legerchef zegt dat in een periode van 24 uur twaalf plaatsen zijn heroverd. Het gaat om een gebied van meer dan 200 vierkante kilometer.

Vertrek uit Cherson begonnen

Moskou maakte gisteren bekend Cherson te zullen verlaten omdat het niet langer mogelijk zou zijn om de stad te bevoorraden, zoals is te zien in onderstaande video.

Het Oekraïense leger is bezig met een opmars in de regio van Cherson.

De aftocht uit Cherson is inmiddels begonnen, zegt het Russische leger vandaag. Maar Oekraïne twijfelt aan de oprechtheid van Rusland. De Oekraïense legerchef kon de Russische informatie vandaag niet bevestigen en meldt dat Oekraïne volgens plannen door zal blijven gaan met het tegenoffensief.

Rusland trekt troepen terug uit Oekraïense stad Cherson
Lees ook

Rusland trekt troepen terug uit Oekraïense stad Cherson

Lees meer over
Oorlog in OekraïneOekraïneRusland