Gevolgd door paparazzi

Prins Harry en Meghan betrokken bij 'bijna-fatale achtervolging' in VS

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / Selcuk Acar / Anadolu AgencyPrins Harry en Meghan betrokken bij 'bijna-fatale achtervolging' in VS
RTL

De Britse prins Harry en zijn partner Meghan Markle zijn gisteravond in de Verenigde Staten betrokken geraakt bij een 'bijna-fatale achtervolging'. De achtervolging zou twee uur hebben geduurd en resulteerde in verschillende bijna-botsingen.

Daarbij waren andere weggebruikers, voetgangers en twee voertuigen van de politie New York betrokken. De twee zouden zijn achtervolgd door paparazzi, stelt de politie. Tegen Sky News zeggen twee betrokken agenten dat de achtervolging 'chaotisch' was, maar zeker niet levensgevaarlijk.

Awardshow

Harry en Meghan waren in het gezelschap van Meghans moeder, Doria Ragland. Ze hadden een awardshow bijgewoond in het Ziegfield Theater in New York. Bij dat evenement nam Meghan de Women of Vision Award in ontvangst.

Roekeloos en onverantwoordelijk, noemde Eric Adams, de burgemeester van New York, de achtervolging. "Het is duidelijk dat de pers, de paparazzi, de perfecte foto willen maken", zei Adams. "Maar de openbare veiligheid moet altijd vooropstaan."

Advocaten: 'Koning Charles wilde tabloidzaak van Harry stoppen'
Lees ook

Advocaten: 'Koning Charles wilde tabloidzaak van Harry stoppen'

Harry heeft zich in het verleden meerdere keren uitgesproken over zijn slechte verhouding met de media. Zijn moeder Diana kwam in 1997 door een auto-ongeluk om het leven toen ze werd achtervolgd door paparazzi in Parijs.

Ook burgemeester Adams haalde het overlijden van Diana aan. "Ik denk dat iedereen zich herinnert hoe zijn moeder is overleden en het zou vreselijk zijn om een onschuldige omstander te verliezen of dat er iets met het koppel gebeurt." De burgemeester benadrukte wel dat hij het 'onwaarschijnlijk' acht dat de achtervolging twee uur duurde, omdat een achtervolging van tien minuten al flink zou zijn in een drukke stad als New York.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleVerenigde Staten